Tindra SM-klar!

I helgen tävlade jag elitlydnad för tredje gången med Tindra. Denna gång gick det riktigt bra och vi fick ihop 311 p och är därmed klara för SM 2013. Tindra gjorde ett bra race, det vi tränat extra på gick riktigt bra och vårt samarbete blir allt bättre. Det är svårt att veta hur man ska värma upp och ladda inför tävlingarna eftersom vi ännu inte är helt samkörda. Denna tävling var delad i två och första halvan var de fyra första momenten sedan var det en paus och resten av momenten- för oss var det bra på så sätt att det blev två uppvärmningar och chans att testa olika varianter. Viktigast var förstås första ringen då fritt följ och z är svaga moment om hon inte ligger i bra koncentration. Jag värmde upp med fartmoment- gick sedan över till att blanda fartmoment med koncentration och sista delen av uppvärmningen enbart koncentration med höga kriterier. Det fungerade bra, hon låg långt fram i fria följet och tappade en gång när hon fick syn på Lotta i publiken men i övrigt tycker jag att fritt följ och Z var så bra som de just nu kan vara. Det var en riktigt bra känsla! Ruta och inkallning var ochså bra.

Inför ring 2 värmde jag upp lite mindre och med lite mindre eftertanke- hade svårt att ladda om eftersom jag var så glad för första halvan men aningen nervös eftersom vi hade de bästa momenten kvar och ett bra utgångsläge. I denna ring hade jag henne med mig lite sämre mellan momenten, inget problem förutom för känslan egentligen- för hon tappar sällan konceptet men det känns skönt om hunden inte befinner sig på konornas och apporternas planet. Det bästa med den här ringen var 10 på fjärret. Lotta har jobbat massa med tekniken och den har blivit mycket bättre och jag har jobbat massor med störningar och det har ochså gått klart framåt. Hursomhelst var denna tävling en bekräftelse på att mycket gått framåt. Nu finns det massa mer som behöver trimmas men med den här karamellen att suga på kommer det att gå lätt ett tag!

Jag tror förresten av förberedelser på tävlingsdagen är en nyckel för många hundar när det kommer till att prestera sitt bästa. Visst idealet är kanske bara att kunna starta utan att behöva göra så mycket förberedelser men för många hundar passar det inte alls. Utan man behöver verkligen lära sig hur man får hunden i rätt läge. Och det kan man ju i princip alltid göra, var man än befinner sig!

 


6 reaktioner på ”Tindra SM-klar!”

  1. Grattis verkligen imponerande!!! Får jag låna huvudbilden av Tindra till min hemsida? I kontext med grattis för fint resultat? /kraam lottie

  2. Grattis till fina poäng! Såg ju bara första delen av er tävling, men det var riktigt kul att se ett proffs! Du ser så lugn och avslappnad ut! Ja det är med förberelser innan tävling är inte lätt, vi har inte hittat helt rätt ännu, men vi jobbar på det! Lycka till på SM!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.