Slaskträning

Asch, här är verkligen inte förutsättningarna bra för någon uteträning. Slask som frusit till is gör att det bara går att träna inne. Men det finns ju å andra sidan hur mycket som helst som går att göra inne och som tur är finns lite tider bokade i diverse inomhushallar. Jag behöver skärpa till träningen med Signe. Det är otroligt inspirerande med en unghund och jag skulle kunna nöja mig med att bara träna med henne. Men med flera tävlingar i sikte så är det Ylle och Tindra som får träna i första hand. Signe tränar jag när jag hinner. I lydnaden gör jag små veckomål som jag håller mig till rätt bra och när jag väl tränat har jag jobbat rätt mycket på hennes svaga sidor. Och som vanligt så ger ju träning resultat och vi har kommit en bit på väg med dessa delar trots att mängdträningen saknas. I agilityn är det tyvärr värre, där har det blivit för mycket slaskträning, dvs att bara gå ut och köra vad som står framme och vad man känner för. Inget fel i det men det är ofta så som det skapas problem. Om man bara gör utan att planera och tänka krävs det en hel del tur för att det ska funka och vem vill vara beroende av turen?! Det är ochså lätt att släppa igenom mindre bra saker, vilket jag ochså gjort tillexempel slarviga starter. Det är förstås svårare i agitityn eftersom jag inte vet vad jag vill ha på samma sätt som i lydnaden. Men nu ska det inte bli någon mer slaskträning utan mer fokuserade och planerade pass. Bättre att göra lite och bra än mycket halvdant!

Jag tror stenhårt på det här med mål- och dessutom mål med klara dead-lines. Det är målen som hela tiden ger färdriktning för bra träning. Och det är det som är själva grejen med mål- att söka sig framåt inom en bestämd tidsperiod- kommer du inte fram- det är möjligt att det händer- saker i livet sker- hunden behöver mycket mer träning än vad du hoppats-tusen saker kan hända- bara att flytta fram sina deadlines- men om du inte vet vad du ska spelar det ingen roll vilket håll du går åt- fast det tror jag det gör i alla fall- oavsett vilka mål du har- är det viktigt att ha mål- och se dem som just färdriktning- inte vara så förfärligt låst vid själva målet!

3 reaktioner på ”Slaskträning”

  1. Åh, dette var litt godt å lese! Det å sette mål med deadlines er nok veldig viktig hvis man skal komme seg videre! Vedlikehold er en ting, men man vil jo gjerne bli stadig litt bedre!
    Det siste halve året (etter jeg kom hjem fra Australia) har jeg trent uten noen spesielle mål! Jeg har lagt planer underveis på treningen og øvd på ting som må bli bedre, men så begynner jeg plutselig å trene på noe annet og glemmer det jeg egentlig trengte å forbedre. Og dermed når jeg aldri noen mål! Muligens fordi de ikke er klart formulert, men først og fremst fordi jeg ikke har satt med deadlines! Det var veldig godt å få den påminnelsen 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.