Franska elithundar!

2012 har innehållit många resor, inom norden och även i Europa. Som det ser ut nu kommer 2013 att se ut på ungefär samma sätt med kurser in planerade i Norge, Finland, Danmark, Polen, Frankrike, Spanien. Jag gillar verkligen resandet, för under dessa resor får man en fantastisk inblick i respektive land och dess folkliv. Att resa är ju ett av mina intressen och jag gör det gärna och ofta även på fritiden men dessa arbetsresor är speciella av just den anledningen. På alla resor hitills har jag blivit fantastiskt väl mottagen och det har helt enkelt blivit minnen för livet.

Här kan du se två filmer på två blivande Franska elithundar. För att komma upp i klass3(som är elitklass där) behövs 3 första pris i klass 2(vår klass 3). Programmen är tror jag i enighet med de internationella klasserna som man ju jobbar för ska införas i Sverige i klass 2 och 3 (i internationella regler benämns de klass 1 och 2). Hoppas det blir så för då kommer det ju att bli enklare att tävla utomlands även i de lägre klasserna. Allt utbyte med andra länder är ju verkligen superskoj! Har fått fråga om att döma dessa klasser och behöver sätta mig ner och läsa på ordentligt!

I filmerna ser du Christelle och Jerome! När jag träffade dem första gången för drygt 1 och ett halvt år sedan hade de precis startat med lydnad och så här ser det ut idag. Jag tror att de båda kommer att hävda sig mycket väl i elitklass! Bägge hundarna är riktigt momentsäkra och vana att jobba med helhet vilket tydligt syns! Ser fram mot att följa deras framfart!

 

http://youtu.be/tMTVxmCIPmI

http://youtu.be/cuSWTH9HWnk

2 reaktioner på ”Franska elithundar!”

  1. Är klass 1 likadan som här i Sverige eller är den ”svårare”? Läste på din blogg tidigare att även Finland bara har tre klasser i lydnad om jag inte minns fel. Är det bara här i Sverige vi har fyra klasser? Och varför har vi det egentligen?

    God fortsättning!

  2. Maria Brandel

    Internationellt finns det tre klasser som motsvarar våra 2. 3 och elit. Sedan tror jag de flesta länder har en klass 1 där de själva bestämmer reglerna- ofta motsvarar den ungefär våran 1.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.