Signe snart 1 år

Det har varit lite dåligt med uppdatering på sidan- ska försöka bättra mig. tanken har varit att lägga ut filmer med jämna mellanrum på Signe. Nu var det ett tag sedan, det beror mest på att vi inte tränat så mycket. Förutom att träna Ylle, har jag tränat och tävlat med Tindra. Så Signe har liksom blivit tredje hund och tränas lite här och där när det hinns med. Det är ju ingen panik direkt, 2 hundar i lydnadseliten räcker ju rätt långt och fortsätter jag så kommer nog agilityn och vallningen att vara prioriterade projekt med Signe. Signe är fortfarande en trevlig hund som gillar alla och är hur enkel som helst i vardagen. I träningen har hon några riktigt bra styrkor och såklart även ett par svagheter. Mina träningskompisar säger dock att Signes svagheter kommer att bli hennes styrkor-det får man ju hoppas!


Med Ylle har ett nordiskt mästerskap avklarats, Ylles 5 faktiskt. För vår del och för Sveriges del gick det väl sisådär kan man väl säga. En trettonde(eller möjligen 12 plats) var inte vad jag hoppats på, inte heller ett lagbrons. Ylle trivdes inte alls på mattan, han blir klumpig och frusterad när han inte kommer fram som han vill. Vi skulle behöva mycket mer träning på den typen av underlag, sedan behöver vi höja ribban rejält i ett par moment. Bara att gratulera Finland som spelade i en egen division! Jag sväljer detta(inte helt enkelt får man väl säga!) och siktar mot VM i Budapest, enligt uppgift på konstgräs ! Nästa insats för Ylle blir 2 rankingtävlingar i mars!

Med Tindra har jag gjort två elitstarter, en riktigt hyfsat och en rätt kass. Poängen var dock ungefär detsamma, 294,5 och 295. Vårt samarbete blir bättre och bättre och missförstånden allt färre. Tindras största styrka är att hon är väldigt momentsäker och gör sällan några större missar- däremot finns en uppsjö av mindre detaljer att jobba med…Tindra ska göra någon mer vanlig tävling och om hon känns bra så kommer jag även att starta henne på rankingtävlingarna. Några agilitystarter blir det ochså under vintern.

Här finns en liten film på Signes träning!

 

8 reaktioner på ”Signe snart 1 år”

  1. Ser kanonfint ut med Signe 🙂 Ha en riktigt fin jul hela familjen, två som fyrbenta. Hälsar Ditte, Abby, Magic och Timjan

  2. Helena och kelpiesarna

    Oj vad Signe har lärt sig massor! Visst inte att hennes karriär var inriktad på agility, ett riktigt fint slalom bådar gott inför den karriären. En liten fundering; varför har du valt att låta henne gå runt dig på ingångarna?!
    Och naturligtvis önskar jag och kelpiesarna er en riktigt God Jul! Helena

  3. Oh vad duktig hon är 🙂 Är Tindra din, hon var med lite i din film va? Hade ingen aning om att du hade BC… Om så är fallet, kan du inte skriva lite om henne ?

    God Jul på er 🙂

  4. Jag har valt runda ingångar av den enkla anledningen att jag vill prova det! Tycker det är snyggt på de jag sett som fått till den bra dessutom! Tindra tävlar jag men hon är inte min utan min syster Lotta äger henne- kanske kan bli en liten film på henne ochså!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.