Dag 2 Obedience dogs well being

Motivation och stress är två helt skilda saker, bra kunskaper hos hunden minskar stress och bra lydnad grundar sig mer i känsla och mindre i teknik. Det var några delar som Christa talade om under dagen! Christa har varit med i lydnadstoppen sedan -99 både som lagledare och tävlande. Skulle tro att hon är den som har flest VM medaljer i lydnad. Och det mest imponerande är att hon ständigt håller sig i toppen och knappast lever på gamla meriter.
Vi har verkligen bra dagar här i Löchgau. Klubben som ligger i ett jättefint område fixar dessutom mat till alla deltagare. Riktigt god mat och grymma efterrätter. De.som jobbar för klubben är så glada och trevliga så de bidrar verkligen till stämningen här. Idag var det Christa Enkvist som inledde med en föreläsning som hon kallade: The dogs well being in obedience! Den handlade om tre delar, hundens fysik, hundens mentala välmående och tävlingsträning. Hon poängterade att hon själv var ytterst noga med dessa delar och att många var mycket bättre på detaljer än hon- MEN på VM gäller det att ha 20 moment utan några större missar.Då behövs en fysiskt stark hund som går att träna mycket och en hund som ligger rätt mentalt i alla delar. Och som verkligen behärskar alla delar.
Det som genomsyrade den praktiska träningen var just det, att hunden ska ligga rätt i balans, ha 100% fokus och verkligen kunna det som den ska utföra oavsett hur det ser ut runt omkring! Alla ekipagen idag har varit class 3 hundar och alla förare är duktiga tränare med mycket erfarenhet. Det är sällan att kurser och seminarium hamnar på den nivån så det gör den praktiska träningen mycket intressant.
Jag passade på att ställa några frågor till Christa som du kan se i filmen nedan!

 

2 reaktioner på ”Dag 2 Obedience dogs well being”

  1. Vibeke Weiner

    Superkul med dessa rapporter och väldigt intressant med de korta filmerna. Blev uppiggad av dagens kommentar att fart inte är viktigast ???

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.