Nörderi på hög nivå

Vad sägs om tävlande på hög nivå, de allra flesta på VM- nivå från 17 olika länder inklusive Japan? Ett sånt arrangemang vill man ju knappast missa. Förutom att det är otroligt kul och inspirerande så ger det en riktigt god inblick hur ekipage från andra länder tar sig an träning och tävling. Viktig kompetensutveckling när man som jag jobbar med hundträning. Många finska toppekipage är här och det är möjligen en av Finlands styrkor att de inte nöjer sig med att vara bäst utan hela tiden försöker bli ännu bättre
I tisdag startade jag resan mot Löugau i utkanten av Stuttgart. En liten tripp på sådär 180 mil. Med mig har jag App och Oj! I Helsingborg anslöt Carin och Lyxa. Vårt första mål på resan är lydnadscampen som går av stapeln här för andra året i rad. I fyra dagar är det olika teman med olika instruktörer! På kvällarna är det gemensamma middagar och diskussioner från dagarna kan fortsätta. Resan gick enkelt och smidigt även fast vi hade lillevalpen med! Tufft däremot både för hundar och människor är värmen. Dryga 30 grader och kvav åskvärme. Lika varmt inne som ute och dag som natt så här långt.


Den här första dagen har startad med en tävling där ekipagen gör 5 moment och sedan får feedback på det av Christa Enkvist från Finland, Beate Bishenbach från Österrike och Monica Wikström från Norge. Första gruppen gjorde fritt följ, inkallning, ruta, Z och vittring. Den största utmaning blev rutans tomskick. Bakom ringen fanns en stege som möjligen fick hundarna att dra sig åt sidorna.Det är kul att kolla ekipagen, skriva vad jag såg och jämföra med vad instruktörerna tyckte och tänkte. Grupp 2 på eftermiddagen gjorde runda, fjärr, apportdirigering, fritt följ och vittring. Här stod runda konen nästan inne i publiken och likaså apporten vilket såklart var klurigt!

Här kommer en kort intervju med några finnar som är på plats:

 

 

1 reaktion på ”Nörderi på hög nivå”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.