Dag 4 Mental träning


Träna dig själv på att ha positiva känslor på träning och tävling.Låt dina positiva känslor påverka hunden. Kom ihåg att mental träning är precis som all annan träning. Det vill säga att den måste tränas lika mycket och lika bra som all annan träning.
Föreläsningen dag 4 handlade om mental träning och gavs av Monica Wikström från Norge. Som under de andra dagarna hölls den praktiska träningen av föreläsaren och även denna dag var det hundar på väg upp i klasserna. Ekipagen väljer moment efter en lista för att det ska bli stor spridning på vad som visas på planen. Denna lista slapp Oj och jag ifrån eftersom vi ju typ inte har något moment. Liksom igår fokuserade jag på engagemang och fokus men försökte göra fler saker och färre upprepningar. Monica föreslog att jag skulle göra lite störningar och det ska jag snart men i den redan knepiga miljön här vill jag bara skapa en bra känsla hos honom och hos mig. Precis som igår verkar han inte ens notera publiken utan har fullt fokus på mig. För en valp helt perfekt tävlingsträning, vänta i bilen, sitta utanför ringen, gå in, göra enkla skojiga övningar, sedan sitta en stund i knät och relaxa!

Jag fick en liten pratstund med gänget som definitivt hade den längsta resvägen,

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.