En brukshundklubb i tiden

Denna vecka var jag på Danderyd- Täby brukshundklubb och hade föreläsningen ”Maxa dina belöningar”
bild

Innan jag åkte gick jag in på hemsidan främst för att kolla adressen men tittade i samma veva på deras kalender. Den var mer än välfylld typ. Eftersom många brukshundklubbar för en lite tynande tillvaro blev jag förstås oerhört nyfiken på hur det har lyckas med att få ihop ett så digert program. Det jag dessutom verkligen gillade var att det fanns aktiviteter för alla områden. bruks,lydnad, agility och förstås kurser på mer grundnivå.
bild

På filmen nedan får du höra lite hur de tänkt och gjort i klubben av Marie van den Bos och Ami Hegard.

De berättade dessutom att klubben hade ett samarbete med en privataktör som hyrde klubben område och slussade kursare som ville fortsätta vidare till klubben. Klubben skickade dessutom kursare till henne som behövde mer hjälp än man vanligtvis kan få på en kurs. En win to win situation kan man verkligen säga. Hursomhelst tycker jag att Danderyd -Täbys koncept är oerhört intressant och det var kul att träffa en utbildningssektion som brann för uppgiften.

Min själ och mitt hjärta finns hos brukshundklubben efter alla år. Brukshundklubben får allt hårdare konkurrans från privata aktörer. Det går att göra något väldigt bra av det ochså och många klubbar har ju fantastiska konkurrans fördelar- fantastiska områden- hög kompetens. Och alla vill ju åt samma håll-ökat intresse för hundsporten på alla fronter. DTBK är ett grymt exempel på en hundklubb i tiden!

 

 

 

1 reaktion på ”En brukshundklubb i tiden”

  1. Hej, Tack för din föreläsning hos oss! Den var så innehållsrik och genomtänkt. Du är så bra!!Och tack för att du engagerat dig i hur vi försöker arbeta framåt och hålla liv i vår kära klubb Dtbk ,det betyder mycket

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.