Ett vägskäl

Just nu funderar jag mycket vad jag vill med min egen hundträning. Ylle är 8.5 år och har liksom framtiden bakom sig. Missförstå mig inte han kanske har något eller ett par goda år kvar om han fortsätter att vara lika frisk och fräsch som han alltid varit. Men rent träningsmässigt är det svårt att motivera sig att ta tag i några större delar med tanke att ju mer tränad hund desto längre tid att fixa med delar som kan förbättras. Hursomhelst frågan är vad jag vill efter Ylles karriär är över. Vill jag satsa på att få fram ännu en landslagshund? Ja, på ett sätt är det ju fantastiskt skoj att tävla i andra länder, att vara med på landslagsträningar, att träna målinriktat och att tävla mot de bästa. Men, det tar ochså oerhört mycket tid, kraft och kostar mycket pengar. Jag vet inte riktigt vad jag vill ännu. Ibland är jag sugen på att helt enkelt ta ett tävlingsfritt år- det har jag nog inte haft sedan jag började träna och tävla för ja sisådär 100 år sedan och göra lite andra saker som alltid prioriteras bort . Tävlandet och kursandet jobbar jag ju med så det kommer ju alltid att finnas där- och de stora tävlingarna kommer jag att åka på ändå eftersom jag anser att om man ska ha kurser för de som verkligen siktar högt så bör man ochså vara väldigt inne i sporten.

DSC_0040

DSC_0024

Eller så bestämmer jag mig för att satsa helt och fullt på att komma till landslaget igen med en ny hund. Hursomhelst så är det inga lätta beslut men som tur är behöver de ännu inte tas.

4 reaktioner på ”Ett vägskäl”

  1. Intressant att läsa hur du resonerar Maria. En ordentlig satsning mot landslaget kostar både tid och penger som du skriver men, förmodligen en del blod, svett och tårar också. Man blir ju också mer medveten över vad som krävs för att lyckas efter varje hund man kört och vilken resa som ligger framför en på gott och ont, speciellt ni som verkligen ligger i toppen av de bästa år efter år kan jag tro. Kan också tänka mig att det ibland är svårt att ladda om hela tiden efter år av fantastiska framgångar, att känslan av mättnad infinner sig lite vare sig man vill eller inte. Jag är långt ifrån er nivå givetvis men har ändå brottats lite med samma känslor när jag försöker nå SM med min hund, kanske med en del andra variabler i ryggsäcken att ta hänsyn till eftersom jag också är småbarnsföörälder med allt vad det innebär men ändå. Jag la faktiskt av helt i sju månader och det räddade mig nog till att hitta tillbaka igen men det känns inte riktigt som det är vart du är när man läser texten. Nu har jag lite dålig koll på din nya hund men annars har ju den också en del i de beslut man ska fatta, en ganska stor del förmodligen. Med ditt kunnande så kommer nog också vetskapen rätt tidigt i om hunden räcker till för det sammanhan man ska satsa mot eller ej. Det borde du ju ha en känsla kring i alla fall, för du vill ju mer än att ”bara” deltaga skulle jag tro. Känner du att hunden har det som behövs i det du ska satsa mot och att din motivation ändå finns där inne någon stans tycker inte jag du ska tveka alls utan bara att kör på, du kan inte bromsa dig ur en uppförsbacke 😉 För mig finns bara en sak som imponerar och inspirerar hos en förare mer än framgångar med sin hund för mig, det är framgång med de hundar man haft, har och kommer att ha 🙂 Så kör på nu, det kommer bli bra för alla ska du se 🙂 Vad du än bestämmer dig för, lycka till!

  2. Jag tycker det är så spännande att göra som man inte brukar göra – plötsligt öppnar sig helt nya möjligheter och nya idéer trillar ner – när världen skådas från en annan plats. Så en paus då kanske … fast det blir bra vilket du än bestämmer dig för tror jag. 🙂

  3. Maria Brandel

    Tack för era tankar- jag kommer nog att grubbla en del på frågan det är i alla fall en sak som är säker!

  4. Vad härligt att du delar med dig av dina tankar och funderingar. Det är kloka tankar. Att när man har nått så mycket härlig framgång som du har gjort med framförallt Ylle , så är det helt klart ett svårt beslut.
    Fundera du och ta det lugnt. Det är inte fel att pausa och njuta av allt det som ni två har åstadkommit.Få kan mäta sig med er.
    Lycka till med dina funderingar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.