Färskvara

Nu har Signe debuterat i lydnadsklass 1 och Ylle har gjort ytterligare en rankingtävling. Det har ju inte varit världens bästa träningsförhållanden ute och jag har dragits med en influensa som inte riktigt velat ge med sig. Energinivån har varit typ 0, vilket är en katastrof då almackan är planerad efter typ 120% energi och engagemang. Hursomhelst har det förstås blivit riktigt dåligt med träning. Man kan ju tycka att så mycket som man tränar så borde det inte vara nåt problem med ett litet uppehåll. Men jag blev verkligen påmind om att träningen i lydnad verkligen är färskvara, inte kanske att utföra momenten utan mer att varje detalj ska vara på topp. Jag var inte särskilt sugen på att tävla någon av hundarna. Började stryka Tindra eftersom jag inte tränat henne alls. Bestämde mig i sista sekund att starta Signe. Tänkte att det var bra mentalträning att bara göra en tävling och veta att allt inte är på topp och inte ha så höga prestationskrav. Vi fick ihop 180.5 p och fick vårt första pris. Signe tyckte ingången var svår och var lite ofokuserad under programmet. Det kommer nog att dröja igen innan jag startar utan att vara ordentligt förberedd, jag gillade verkligen inte känslan. Men det gav lite info om att vi verkligen behöver ut mycket mer bland folk och hundar och behöver träna mycket mer tävlingsmässigt. Det kommer ju att bli enklare när snön försvinner.

Rankingtävlingen i Malmö var den sista inför VM. Vi började med en hyfsat bra första ring som innehöll momenten fritt följ, z och fjärrdirigering. I nästa ring blev det en trist start med 6.5p på inkallningen. Från mitt perspektiv kändes inkallningen inte kanon men heller inte jättedåligt så ur prestationsperspektiv kändes det ändå ok. Ruta, hopp och vittring var ok men tyvärr gjorde han märkligt nog samma sak som förra året och gick mot mitten på apporteringsdirigeringen. Jag lyckades efter lite möda dirigera om men det blev en 5 på det momentet. Det var inte hela världen ur rankingpoängssynpunkt eftersom vi hade rätt gott om poäng men jag gillar verkligen inte att ha en sån stor miss- det ska man helt enkelt inte ha på den här nivån så det svider verkligen. Nåväl vi fick med oss 7 p från denna rankingtävling och det var i alla fall bra. Så här ser rankinglistan ut nu. Nu väntar vi med spänning på att få veta vilka som kommer att få resa till Budapest och vara med på Lydnads VM. Här kan du se film från ring 2 på Malmötävlingarna, Ylle finns ungefär 1.25 in i filmen elit obedience som ligger en bit ner på sidan.

Förresten från oss alla till er alla- ha en riktigt bra påskhelg!

 

3 reaktioner på ”Färskvara”

  1. Att du är beundransvärt duktig tycker vi. En prestation i sig att orka tävla först Signe med fina poäng som resultat på lördagen för att åka hela vägen till Malmö. Bara att coacha hunden när man själv mår urk är en bedrift och du är värd stora applåder även om det inte hörs på fb.
    Glad Påsk//Suzanne med Madicken

  2. Jag håller med föregående talare. Du är verkligen enastående på att Coacha både hundarna och dig själv även under icke optimala förhållanden.
    ”BÄST NÄR DET GÄLLER” Kram och Glad Påsk för en som har dig som förebild.

  3. Så superduktiga ni är! Jätte kul med film, och både höra och se betygen! Det lär man sig mycket på! Tack för det! (skymtade ju även en liten kees i bakgrunden, skoj) Lycka till i fortsättningen!

    Glad Påsk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.