Fin inomhusträning

För tredje gången på kort tid har jag varit till Boxholm och tränat. Gemensamt för alla gånger är att det har varit supertrevliga träningsgäng och både träning och diskutioner har varit riktigt givande. Det är värt hur mycket som helst att kunna göra en del av träningen i värme och perfekt underlag.

Denna gång var Anders, Micke, Maria och Lena med. Vi var lagom grupp för att kunna utnyttja tiden bra och mycket tid ägnades åt funderingar och resonemang. De som diskuterades mest var hur man skapar och bibehåller ett bra engagemang och attityd hos hunden. Mycket intressant och jag tror att alla fick en del att tänka på. Jag filmade det mesta och hoppas kunna redigera materialet inom kort.

Träningsmässigt lyckades gruppen med Anders i spetsen lösa ett av mina bekymmer- fria följet- jag har länge tyckt att de saknas den rätta rytmen i det. Även när det går bra känns det som att något saknas. Men ett betydligt högre tempo och längre steg blev flytet och känslan helt annorluna. Från ett fritt följ som kändes avvaktande och passivt till ett offensivt. Givetvis har vi inte hunnit lärt oss detta till 100 ännu men jag försökte så gott jag kunde på tävlingen och till min stora glädje var det flera som kommenterade att fria följet såg så mycket bättre ut. En annan tankeställare gruppen gav mig var att jag borde se detta år som ett lärdomsår i tävlingssammanhang. Ylle är ju så ung och behöver rutin och stabilitet för att helt och hållet komma till sin rätt. Det är lätt att glömma eftersom Ylle hela tiden varit brådmogen vad gäller både träning och tävling. Men nog så viktigt att ha i bakhuvudet för att hålla förväntningarna på en rimlig nivå och gradvis närma sig målen.

Till helgen blir det Boxholm igen- inte för egen träning utan för kurs. Hoppas att det ska bli lika bra och givande som tidigare besök varit. 

p1010058.JPG 

Träningsgänget: Micke, Anders, Lena och Maria R

p1010060.JPG      Ricko från Truxelis kennelp1010025.JPG

 Boxholms fina träningshall

p1010023.JPG

Utomhus denna dag, snöstorm och blåste smådjävlar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.