Finns ingen lämplig kurs-då fixar man en själv!

Det finns få saker som gör mig så upprymd som människor med bra idéer som är kreativa och kommer på nya smarta lösningar för att få till bra träning. Jag såg på Facebook att Bea Granlund skapat en grupp som tillsammans ska gå valp till stjärna kursen enligt studieplanen via en Facebook grupp med filmer och diskutioner. Såklart blev jag nyfiken och bad Bea berätta mer om sin idé- och den är ju hur bra som helst och jag hoppas vidare på fler rapporter!

Berätta lite om dig själv

Jag heter Bea Granlund, Jag har en tollare, Lycka, på 5 år som jag tävlat lite allt möjligt, just nu ligger fokus på rallylydnad och Heelwork to Music. Jag älskar lydnad men av olika anledningar delar inte hon min förkärlek. Så i somras gjorde jag slag i saken och skaffade valp, nu ingår alltså även snart 15 veckor gamla bc-tjejen Jippie i vår familj.

Hur tänkte du när du skapade gruppen?
Tanken med gruppen var helt enkelt väldigt egoistisk, jag kände att jag behöver struktur, läxor och någon att ”stå till svars för” för att se till att träningen blir gjord. Det är så lätt att man fastnar i sitt eget när man inte har träningskompisar som hjälper, och just nu har jag tunt med det. Jag började leta runt efter kurser men dels är det svårt med en valp, t.ex en helgkurs blir alldeles för intensivt för en så liten – och det var ju det kontinuerliga jag behövde. Jag skrev ut en efterlysning på Facebook och hoppades att fler skulle ha samma behov, och responsen var galen. Inom en timme hade över 50 personer hört av sig! Det svåraste var att sålla, för att hålla diskussionerna på en bra nivå kändes det som att vi skulle vara max 10, det blev till slut 16. Premissen för att vara med i gruppen är att man ska vara stöttande i de andras träning och att man ska bidra med kommentarer/hjälp till andra när det behövs.

Hur har du tänkt att ni ska göra?

Rent praktiskt utgår vi från boken från valp till stjärna och studieguiden. Det är 8 lektioner och vi kommer påbörja en ny lektion varannan vecka. Vi använder oss av en facebookgrupp där jag skriver ut när vi påbörjar en ny lektion. Sen är det fritt under de veckorna att be varandra om hjälp, visa sina framsteg och att lägga upp filmklipp. I slutet av två-veckorsperioden får man skriva ett kort inlägg om vad man tyckt om lektionen och träningen, och diskutera om det behövs. Behöver man träna mer på en lektion är det såklart fritt att stanna där men tanken är att det blir nytt efter två veckor. Vi ska påbörja första lektionen imorgon då vissa behövde lite tid på sig att beställa hem boken, men det är redan peppiga inlägg i gruppen så det känns lovande. Jag och Jippie är i alla fall väldigt taggade!

 

 

 

4 reaktioner på ”Finns ingen lämplig kurs-då fixar man en själv!”

  1. Maria Laurén

    Vilken bra initiativ!!Toppen att dela med sig och hjälpa varandra!! Jag har 4 månaders schäfer tike nFixxa och vill gärna vara med

    1. Maria Brandel

      Hej! Beas kurs är full men det är ju enkelt att göra samma sak som hon gjort-vet att det var många som inte fick plats. Vill du veta mer så fråga Bea, hon finns på Facebook.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.