Forts Träningstips

Jag började ju med 10 träningstips för jul, här kommer nr 6 och 7!

6.     Detaljer och precision. Det behövs bra målbilder för hur du vill att momenten och delarna i momenten ska se ut. In i minsta detalj om du vill nå långt. Lika viktigt som att ha mål för detaljerna är att ha mål för hur du vill ha hundens utstrålning och attityd i de olika delarna. Anpassa din träning så du kan nå dina mål. Ofta får man jobba hårdare med attityden än de tekniska delarna av momenten. Kom ihåg att precision och glädje inte är något motsatsförhållande. Men det krävs list och arbete för att få med bägge delar.

Skjut inte problemen framåt utan ta tag i saker du inte är nöjd med direkt. Speciellt om det gäller attityd och tempo. Precision är ofta snäppet lättare att komma åt och ändra på träningsmässigt. Sätt tidsmål för de olika delarna och se till att hela tiden komma vidare så att du inte fastnar på något stadium i detaljträningen.

 

 

7.     Helhetsträning. Ett framgångsrikt tävlande uppnår du om du kan få ihop alla detaljer till en fin helhet. Många fastnar just här, för även om du har världens bästa detaljer kommer du att hamna efter de som har få missar i programmet om du missat något i helhetsträningen Helhet är svårare än det låter och redan från start är det klokt att ha en plan för hur du ska foga ihop delarna till en helhet. Börja så fort hunden kan mer än 1 detalj och ha som mål att hunden utan problem ska kunna klara mer än det tävlingsprogram som är aktuellt för er del. Då lär du hunden dels att belöningen kommer förr eller senare och du övar dig själv och hunden på att kunna ladda om mellan olika delar. Du kommer även att få bra vinkar på hur momenten fungerar rent tävlingsmässigt.

 

 

Valparna två veckor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.