Från valp till stjärna kursen del 2

Inlägget nedan är skrivet av Ulla-Marie med rottisen Prins Filip som går kursen ”Från valp till stjärna” för Lotta Hagström på Köpings brukshundklubb.

Med bävan infann vi oss , jag och prins Filip, till tillfälle två i Stjärn-kursen. Vi hade ju en diger läxa till idag och inte hade vi hunnit med allt. Men allt gick som en 4-tassad dans – som det såg ut för alla oss kurskompisar. Denna gång handlade det om belöningssignal och frivilliga beteenden. Vår instruktör Lotta är en ytterst tilltalande “förpackning” fullproppad med erfarenheter och kunskaper som hon frikostigt delar med sig av. Till Filips skadeglädje (jag såg minsann att han flinade) fick matte ett TIPS om att fokusera på hunden och inte på träningskompisarna. Och det är ju därför vi går på kurs! Inte bara för att lära oss att lära våra valpar och unghundar en massa saker, utan också för att få handfasta tips och konstruktiva kommentarer om hur vi gör det och hur vi kan förbättra oss.

Till nästa tillfälle har vi gudskelov lite längre tid på oss för läxan enligt bokens studieplan. Bokens innehåll kompletteras också av checklistor för varje kurstillfälle och som är en guldgruva med massor av övningar! Alla har dessutom en ytterligare individuell uppgift. Prins Filip ska kunna STÅ till nästa tillfälle. Det blir en utmaning! Katten Ragnar får definitivt inte vara i närheten vid den första träningen – men kanske vara störning framöver…

MVH
Ulla-Marie

20140629-120303-43383895.jpg

20140629-120304-43384668.jpg

20140629-120304-43384288.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.