Internationellt lydnadsläger!

Den här veckan har vi haft ett internationellt träningsläger i Nora med deltagare från Norge, Danmark, Polen, Ryssland, Frankrike och förstås Sverige. Detta var tredje året som vi träffades för att träna och utbyta erfarenheter, vissa har varit med vid alla tillfällen medan andra var nya. Förmiddagarna har vi byggt ringar, satt upp tält, placerat ut störande moment, tränat med megafon och musik och använt halva gruppen som tävlingsledare, domare och störande moment på planen. Den andra gruppen har fått chans att träna under väldigt tävlingslika förhållanden. Helt perfekt var det och som vanligt kunde vi konstatera att sån här träning borde man ha oftare. Det är en sak att prestera under träningsmässiga förhållanden och en helt annan sak att göra det under tävlingsmässiga förhållanden. På eftermiddagen tränade vi i grupper och utgick från vad alla ville träna och diskutera. Under kvällstid fortsatte diskussionerna och vi hade som vanligt lyxat till det med trerättersmiddagar på Åkerby herrgård, som förövrigt servade oss med allt under dagarna.

20140701-234531-85531648.jpg

Grymt fin utsikt på denna träningsplan

20140701-234530-85530559.jpg

Tja….vad tränade vi på här tro?

20140701-234530-85530908.jpg

After obedience

Här kommer ett par klipp från Signes och ylles träning. Med Signe försökte jag göra enkla uppgifter under tävlingsmässiga förhållanden. Sista delen av klippet är ett lite annorlunda sitt i grupp- som Ylle föredrog att avstå….
Med Ylle jobbade jag med att han skulle få en lugn känsla mellan momenten. När han följde med fint, var lugn och fokuserad fick han slicka i sig lite norsk leverpastej som jag hoppas ska bidra till en riktigt go känsla i tävlingsprogrammet.

1 reaktion på ”Internationellt lydnadsläger!”

  1. Din blogg har alltid varit intressant att läsa, men nu på sistone har den blivit riktigt superintressant! Tack för att du delar med dig av så mycket, jag väntar otåligt på nästa braiga inlägg! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.