Full fart på alla fronter

Har inte hunnit med att uppdatera som vanligt. Våren har varit hektisk med många kurser, lamningar och en hel del annat. Vi har hunnit debutera i elitspår, långt ifrån tävlingsklara egentligen. Vi har för många svaga punkter i programmet men jag var intresserad att se hur långt vi kommit på väg. Vi fick börja med platsen och naturligtvis hände det som jag absolut inte vill ska hända, Ylle blev uppkörd av en annan hund. Vi fick lägga om och då låg han lungt och fint. Sedan gick spårpåsläppet riktigt fint men efter en bit på spåret fick Ylle ett ordentligt tapp och vi missade spåret. Det kändes himla tråkigt att missa just det, av alla delar så var just spåret det enda jag kände mig bergsäker på…..Då fick vi ju heller ingen chans att testa resten. Nåväl jag inser ju att Ylle är 2år gammal och knappast har den erfarenhet och rutin som behövs för att kunna lösa alla uppgifter. Vi tar nya tag och hoppas på att få vara med lite längre nästa gång. Det har varit lite knappt med tid att träna på sista tiden men nu kommer en period där vi förhoppningsvis ska hinna med lite mer träning och ett par träningsläger. 

1 reaktion på ”Full fart på alla fronter”

 1. Jag och I-or är grymt imponerade av er två, så långt som ni har kommit på så kort tid är riktigt häftigt.Speciellt när man vet hur kul ni har när ni tränar, och din sunda inställning till hundträning. Det är så löjligt mycket som kan hända i skogen så att hälften vore nog. =) . Känner igen känslan. – ok, framåtsändandet är inte klart, får jag betyg så……… Upptag. Betyg 9 och 10. Spårning. 7 föremål… Men ooops. inget slut! Antiklimax!!!

  Nästa försök gick som sagt mycket bättre, men oj vad jag har lärt mig mycket av det (Enligt människan) misslyckandet.

  Pratar mycket hund med en kollega som sysslar med Jakt,(Ovanligt vettig Jakt-Kille) och jag vill klart jämnföra det med vallning så långt det går,med drifter, etc etc….
  Kom klart fram till att arrangerad träning är ”lite” lättare inom vallningen än Jakten förstås. Efter det samtalet tänkte jag, ser jag Älg/rådjur uppe i skogen så ska jag dit å lägga spår direkt, så att jag får träna på det.
  Okej, låter seriöst…. Alla andra djur/Lukter/Vadvetjag då? Hur mycket kan man egentligen träna inför? Helt klart oändligt. Men desto mer man tränar på. O.s.v.
  Just därför är skogsarbetet så härligt adrenalin laddat, vilket jag älskar.

  Hur som helst, det ska bli riktigt kul att träffa er och att heja fram er på Öland i sommar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.