Valpträning

7e2f03041.JPG

Tindra fortsätter att utvecklas i träningen. Lotta lägger fortfarande ner mycket tid på att leka i stökiga miljöer för att valpen ska vara helt inne på att välja Lottas aktiviteter när det finns mycket runt omkring. Tindra har fina grunder i många moment, just nu prioriteras stadga i sitt, ligg och stå samt att frivilligt kunna erbjuda sitt ligg stå i rörelse. Även ingångar till sidan med och utan klossen står på programmet samt övningar att söka sig in i rätt position på vänster sida(fritt följ)

Spårträningen går hela tiden framåt och Tindra har ett jättefint intresse både för spåret och föremålet som ligger i slutet. Nu gäller det bara att utöka längd och variera spårterrängen så mycket som möjligt för att ge många nyttiga erfarenheter.

tindra-olika-ovn.wmv                    tindra-fritt-folj-strackor.wmv

5 reaktioner på ”Valpträning”

  1. Fölger med på hvordan det går med Tindra og gleder meg til hver nye oppdatering med filmer – takk!!! Men, jeg tenkte på en sak da jeg så de siste filmene, bevegelsen for belönning starter innen klikket kommer, kanskje noe å tenke på eller har det ikke så stor betydning?
    mvh Kari

  2. Maria Hagström

    Jo, det är mycket viktigt att inte signalera belöning innan klick. Lotta är medveten om det men glömmer bort det då och då i sin iver att vara snabb! Men jag är säker på att det kommer att bli skillnad när hon läst detta…..

  3. Hej Maria! Tack för en jättebra kurs! Jag är väldigt nöjd även om jag kanske verkade lite butter men det är ju så jobbigt med dessa ljud… Nu har vi tränat hårt och jag börjar faktiskt redan märka skillnad men det är lång väg kvar. Tack än en gång!
    Hälsningar Vendela och piplabben

  4. Grattis!! Hörde av Mi att det gått bra på elitspåren i Söderköping… fast det tycker kanske inte du…? Jag minns hur det lät förr i tiden…. Själv har jag inte kommit med på ett endaste elitspår med Bosse Bus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.