Lyckad spårtävling

_mg_8857.JPG

I lördags var det dags för elitspår i Söderköping. Vi fick nr 1 och tävlingen började med spåret. Upptaget gick fint och vi blev en av de få som denna dag lyckades med att få framspår. Själva spåret gick på och runt ett berg, ett fint men kuperat spår, vi var bägge riktigt trötta i slutet och hade en del strul innan vi fick fatt på slutpinnen. Jobbigt då vi hade alla 7 småpinnar….Fullt på spår och upptag var ju en fin början. På uppletande missade vi tyvärr ett föremål, Ylle jobbade fint men vi har inte kommit så långt i träningen så att jag kan få honom exakt dit jag vill. Vilket såklart är en brist men jag väljer att jobba med det i ett långsiktigt perspektiv även om det frestar lite med snabba lösningar. Vi fick 7.5 i betyg. Platsliggningen denna gång var lugn och utan några incidenter(tack o lov). Eftersom vi var först in på planen var det svårt att ladda hunden lagom på lydnaden. Jag valde att jobba med koncentration i första hand på uppvärmningen och hade honom ganska lugn när vi gick in. Han skötte sig fint på lydnaden och gjorde bara snäppet sämre än vad han kan som absolut bäst. Vi har ju flera moment som är långt ifrån tävlingsklara, på dessa hade vi en hel del flyt så betygen blev ändå helt ok. Slutsumma på lydnaden blev 276 p. Vårt resultat räckte till en vinst i riktigt bra konkurrens, ett cert och ett SM-kval 609.5 p

Det känns riktigt bra samtidigt som jag vet att vi har en ganska lång väg kvar tills vi får en riktig stadga och säkerhet i alla delar. Vi strävar lungt och målmedvetet vidare i träningen utan några orealistika krav på närmsta framtiden.

23 reaktioner på ”Lyckad spårtävling”

 1. Grattis Till De Fina Resultaten!!
  Helt rätt -man måste tänka lite långsiktigt på dessa unga hundar!!
  Ha Det Gott Carina & Lei-Anns Baqqi….

 2. Lotta & Yngve

  Stort grattis brossan!! Känner att jag ligger efter, men sådan matte sådan hund.

 3. Maria, ett jätte stort grattis till det mycket fina resultatet. Jag blev helt mållös när jag läste om er bedrift. Du och Ylle är verkligen mycket duktiga. Du är ett proffs!!!!
  Vi är flera divisioner efter er,trots år av idogt tränande det är bara att konstatera. gånger Undrar om vi någonsin kommer att komma i närheten av något sådant resultat. Jag tvivlar.
  Lycka till med fler tävlingar och cert och SM.
  Hälsisar dina ”elever” Maria och Jaiko

 4. Vad ska man säga mer än GRATTIS!

  Jämngammal hund, ljusår ifrån er nivå.

  /Patrik

  PS … har dock tränat flitigt, vi syns i nästa vecka … DS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.