Givande samarbeten

Gott nytt år till alla er läsare. Ett nytt år full med möjligheter. Varje år brukar jag göra punkter för mitt företag och för min hundträning som jag vill utveckla och förbättra. Sedan gör jag strategier för de viktigaste. Igår läste jag igenom förra årets lista- en del saker har jag uppnått, andra håller jag på med och några har legat på is. Såklart är det kanske inte möjligt att uppnå alla mål men summa summarum så tycker jag att utfallet är riktigt bra. Fortsättningsvis ska jag börja varje vecka med att läsa mina punkter. En av mina punkter har varit att samarbeta mer med andra- vilket jag nog tycker varit min mest givande. Det har jag gjort -mestadels genom klickerförlaget, Lena Gunnarsson och Elsa Blomster som gett boken valp till stjärna ett riktigt lyft och bidrar till en massa kreativt tänkande runt alla möjliga områden.

Ett annat givande samarbete är med Siv Svendsen, tillsammans har vi vårt stora internetprojekt No limit obedience. Vi håller som bäst på med sista lektionen i etapp 2 och 13 februari drar etapp 3 igång som är 8 lektioner späckade med träningstips för att lyckas bra på tävling. Tävlingsträning är ju oerhört spännande-ju mer man rör om i den grytan desto mer ideer och tankar får man. Att få med sig alla delar på tävling är nog den största utmaningen när man tävlar med hund. Och att samarbeta med någon som är lika passionerad som jag själv när det gäller att hitta kreativa vägar i träningen är grymt och ofta bara bubblar det med olika funderingar och lösningar.

I filmen nedan kan se lite från en film i etapp 2 som handlar om grundläggande apporteringsdirigering. Med App, hunden du ser i filmen började vi under lekfulla förhållanden träna dirigering med leksaker. Sedan startade vi snabbt med att lägga till det som senare ska bli konskick. Vi såg till att han snabbt fick en bild av momentet vilket inneburit att värdet för konskick och apportering har blivit ganska likvärdigt- vilket förstås gör det enklare att få ihop en fungerande helhet. Och en hund som inte väljer apporterna istället för att springa till konen.

1 reaktion på ”Givande samarbeten”

  1. klickersmart

    1+1 = minst 3 och 1+2 = minst 4 🙂 Det har varit ett superår och Elsa och jag är så glada för vårt samarbete med dig Maria! Sedan tror jag du gör en URBRA grej genom att ha flera OLIKA samarbeten. Det berikar och stärker. Go girl go!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.