Hänga i och träna på!

IMG_1062

 

Årstiden bjuder ju inte på världens bästa träningsförhållanden precis. Fast om man bara tar sig i kragen finns det ju rätt mycket som går att träna även de dagar som man inte har halltider. Utomhus där det förutom där det är oplogat väl halt men där det är oplogat och mycket snö passar jag på att träna inkallning med Signe. Inomhus i kurslokalen har jag fokuserat på stegförflyttningar, z ruta, snabbare skiften och att kunna låsa blicken framåt i skiftena samt teknikträning i fjärr. Vi har ochså kommit igång ett gäng och tränat tävlingsmässigt på olika platser minst 1 gång i veckan. Det har varit riktigt värdefullt för Signe. Och bra feedback och överhuvudtaget trevlig träningar.

Jag försöker kombinera helhetsträning med mer tävlingsmässig träning och kör elitbanor i olika kombinationer och upplägg. Det går hela tiden framåt men det känns som det är en liten bit kvar till elitdebut, fortfarande krävs tur och flyt för allt ska funka och erfarenheten säger mig att allt dessutom kommer att vara lite lösare i tävlingssammanhang.
Med Signe har jag gjort en priolista i momenten som jag försöker följa. Så till vida att jag tränar det viktigaste mest och inget under på priolistan får prioriteras i träning före punkter som ligger över. Det har blivit ganska tydligt och klart vad jag ska träna och jag förleds inte fastna i detaljer som spelar mindre roll. Så här ser tillexempel priolistan ut i Z-rutan:

  • Rätt skiften(alltid)
  • Stadga i skiftena
  • Fria följet
  • Svängarna
  • Tempot i skiftena(inte min stil att ha det sååå långt ner på listan men ändå)
  • Låsa blicken framåt i skiftena

Bara att träna på men herregud så skönt det ska bli med vårträning. Hoppas den kommer snart!

3 reaktioner på ”Hänga i och träna på!”

  1. Konstigt att det känns jobbigare att vänta på våren ju närmare man kommer! Och även jobbigare med vinter ju äldre jag blir! Jag vill också ha VÅR helst igår!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.