Invigning, träning och kurs!

Det har hänt en hel del sen sist. En stor händelse för hundlivet här i trakten var invigningen av Kungsörs nya hundarena. Jag, Lotta och Åsa hade en högst otraditionell uppvisning i lydnadsträningens olika delar. Över 100 personer var med på invigningen och jag tror att de flesta var mer än imponerade av Kungsörs Bks satsning. Det betyder ju betydligt bättre möjligheter till bra träningskvalitet under vinterhalvåret. Jag vet att klubben fått förfrågningar om både agility och lydnadslandslagsuttagningar. Få se vart det leder men helt klart är att det kommer att hända massor på hundfronten i Kungsör.

Givetvis har jag redan varit i hallen och tränat. Tisdag och Onsdag hade jag norska gäster, Anne-Lise och Monica. Vi tränade två heldagar  i hallen och diskuterade träning ur olika aspekter. Kul och intressant och som sagt vilken tillgång med en varm skön och riktigt fräsch träningshall. Jag fokuserade min träning på störningar, oflyt och strul. Anne- Lise och Monica gjorde ett utmärkt jobb med att försöka få oss ur balans och göra missar. Sådan träning blir riktigt bra träning om man har glimten i ögat och kan tillåta sig själv och hunden att ibland gå bet på vissa uppgifter. Ett par pass med liknande träning ska det bli, sedan kommer jag att prioritera känsla och flyt fram till NM. Dvs ge oss betydligt enklare uppgifter under träning.

Helgen tillbringades i Finland och jag fick möjlighet att se många av deras toppekipage i lydnad. Kursen ordnades av Jessica Svanljung. Finland har ju haft makalösa framgångar i lydnad sista åren så det kändes som ett riktigt hedersuppdrag att få ha kurs där! Jag fick med mig många intryck, bland annat uppfattade jag ekipagen som oerhört ambitiösa och proffsiga i sin träning. Ur lydnadssynpunkt har det med andra ord varit en riktigt spännande och utvecklande vecka!

Några bilder som Anne- Lise tagit:

dsc_0432dsc_0453

dsc_0430der1110

2 reaktioner på ”Invigning, träning och kurs!”

  1. Hej!!
    Uj..det låter som om du har fullt upp med alla resor, läger och träningar hit och dit!!
    Men det låter kul -alltid kul att träna hund!!
    Ha det gott, kör hårt men glöm inte att vila lite ibland hih!!!
    Mvh Carina & Lei-Anns Baqqi

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.