Nytt år, nya planer!

ylle211101Snart december och för mig återstår bara ett par enstaka kurser. Har haft en hektisk höst med mycket arbete. Nu återstår att ta tag i filmredigering och bokskrivande igen. Sist men inte minst träningen inför NM. En rätt spridd missuppfattning är att man som hundtränare proffs har möjlighet att träna hund på heltid. Riktigt så bra är det inte. Kurserna är ju för andra och vanligtvis har jag inte ens mina hundar med. Och har jag det tränar jag sällan efter att jag haft kurs. Jag är ju lite besatt av att hålla en hög träningskvalitet och undviker gärna att träna om min hjärna är seg. Så någon extra tid för hundträning blir det knappast trots att jag försörjer mig på heltid med hundträning. Men det finns andra stora fördelar, jag blir nästa alltid väldigt sugen på att träna efter en kursperiod och i och med att jag får chansen att träffa så många ekipage ger det både massa inspiration och massor med erfarenhet. Man får helt enkelt grepp om vad som funkar och inte. Jag försöker  vara öppen för så många träningssätt som möjligt, för att hitta för och nackdelar med olika inriktningar. Alla kurser ger alltid några slags erfarenheter och tro det eller ej men det finns en ocean av kunskap att utforska.

Inför kurserna 2011 här på Skogsborg är det oerhört många anmälda. I mitten på december kommer besked om plats. Det är himla kul att så många vill komma på kurs men det känns jättetråkigt när långt ifrån alla kommer att få chansen. Troligen blir det ett par extra kurser men inte ens det kommer att räcka på långa vägar!

Foto: Anne- Lise Ytterberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.