Joop de Reus cup 2017

I helgen har vi tävlat i Rotterdam. Joop de reus cup är en tvådagars tävling som går på olika platser i Europa. Förutom VM är det nog den tävling där det finns deltagare från flest länder. Förutom själva tävlandet så ger det en bra inblick i hur andra länder tänker om upplägg, utförande och bedömning. Det skiljer sig en del helt klart. Och nivån i Europa blir allt högre! Tiden när de nordiska länderna var helt överlägsna är helt klart över och allt fler blir bättre och bättre. Både när det gäller detaljer och helhet.

Arrangemanget som de själva sa var ett genrep inför nästa års VM som ju går i Holland, allt fungerade perfekt, bra tävlingsledare och klar och tydlig information runt precis allt som rörde tävlingen. Momenten var i omkastad ordning bägge dagarna. Det var två domare, en från Holland som kommer att döma på VM nästa år och en spansk domare. Hur cupen genomförs är lite olika, förra året gick de 20 bästa till final! I år fick alla gå båda dagarna och det högsta resultatet från någon av dagarna räknades i cupen. Jag och App startade som nr 4. Vi gjorde en riktigt bra runda utan större missar och lyckades med 295 p vinna lördagens tävling före Varvara Bolsokova från Ryssland och Laura Fantini från Italien. På 4:e plats med en stor miss kom Carin och Lyxa som gjorde ett riktigt bra race på resten. App kändes riktigt fin i den rundan.
På söndagen hade jag liksom lördagen ett tidigt startnummer. Vårt race gick lite sämre denna dag då det blev en liten indirigering i rutan, de bakre kantbanden syntes inte alls så jag vågade inte chansa. Sedan fick jag för mig att ändra platsen för positionen i runda- en riktigt dålig ide då vinkeln till apporten blev helt annan mot normalt, vilket blev ett missat gripande och ett hopp från ett knasigt avstånd. Det blev ändå 285 p och en fjärde plats! Bäst av allt- Carin och Lyxa gjorde en superrunda och landade på 291 p och vann söndagens tävling. Så himla skoj att vi vann varsin dag och jag känner mig riktigt glad för det – extra mycket för några av de andra ekipagen såg så ruskigt bra ut så jag faktiskt inte trodde vi kunde mäta oss med dem. Och så kul för Carin som pga av skada haft ett uppehåll på 1.5 år. Lyxa gjorde det verkligen bra och utan tvekan är de fortfarande ett ekipage som kan mäta sig med absoluta toppen.

Vi lyckades inte bara vinna varsin dag utan ochså komma 1:a och 2:a i cupen-snacka om bra avslutning på ett fantastiskt äventyr.

Nästa års cup går i Tyskland och 2019 kommer cupen att bli i Spanien. Åk dit vet ja, går att tävla i alla klasser och är fantastiskt kul på alla sätt och vis! Och ett supertillfälle att testa sina krafter på en större tävling.