Valpträning

Nu är jag äntligen på hemmaplan efter 3 veckor på resande fot. Det har varit helt fantastisk miljöträning för lilla valpen med en massa nya platser, hundar och människor. Sammanfattningsvis är han en sorglös typ som tar sig an allt  med glad nyfikenhet. Han har lärt sig vila i bilen och i buren på träning och tävling. Och han har varit med och tränat och lekt på en rad olika platser. På Joop de reus cupen tränade jag honom precis intill tävlingsringen och trots att han är så liten var jag inte det minsta orolig att han skulle fara in där. Han lyssnar jättebra och har verkligen lärt sig att inte springa fram till vare sig folk eller hundar när han är lös. Dessutom är han så pass träningssugen att han inte lämnar mig i första taget.

Med honom har jag ett annat träningsupplägg än jag haft tidigare. Fortfarande kan han inte så många tekniska delar utan fokus ligger på engagemang och att han hela tiden ska vara incheckad i träningen-från start till mål( vad jag menar kan du läsa mer om här) En annan del som jag blivit mer och mer intresserad av är hundens fokus i de olika delarna, jag vill ha 100 % aktivt fokus-det försöker jag få till främst genom hur jag belönar honom men också hur jag lägger upp övningarna för att han redan från starten ska få med sig fokuset. Jag försöker också skapa balans i de olika delarna, följsamhet, springa ut, stadga, fart och träna grunder i apportering. Det vill säga att han gillar och lika gärna gör alla delar. Det känns som att många saker är på plats och att det nog nu är dax för en mer genomtänkt plan.

Är du intresserad av att lära mer om grundträning för valpar och vuxna hittar du mer i boken Valp till stjärna-klicka på länken så kan du läsa mer. Du kan också följa våra kurser på internet med en massa filmer på grundövningar som du kan se hur många gånger du vill under 1 år. www.nolimitobedience.se
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.