Kedjor och information

Idag har jag filmat till No limit obedience, kedjor i olika konstellationer för att visa olika saker som man kan tänka på att träna i kedjorna. Som vanligt när man kedjar som framkommer en massa information om vilka delar som behöver stärkas upp eller skapas mer balans i. Varje gång jag gör detta konstaterar jag att det behöver jag träna betydligt mer på dessa delar. Jag tränar ändå rätt ofta men just att få ihop allt på ett tävlingsmässigt sätt kräver nog på de flesta hundar minst lika mycket träning som detaljer och moment-ibland förmodligen mer. Det finns förstås hundar som klarar sig med minimalt med den här typen av träningen eftersom de typ ligger helt rätt av naturen i alla delar. Det är inte särskilt vanligt och har man turen att få en lär man knappast få flera. Hursomhelst, här får du se en Nolimit film som visar exempel på hur du kan träna växlingar mellan fart, stadga och koncentration. Signe klarar delarna på ett helt ok sätt men jag önskar mer lugn på de lugna delarna(vilket i och för sig känns rätt bra eftersom vi har fått lägga så mycket krut på farten). Det ska jag försöka skapa med att tänka på det mer i detaljträningen samt vara mer lugn och tydlig i hur jag avslutar föregående moment och hur jag gör momentrutinerna för de lugna momenten. Den rutin som jag lärt in i avslutet funkar dåligt-hon snurrar mest något varv runt mig och jag väljer att snabbt ta henne till sidan istället. Det är ochså en del att fundera lite på. Jag var på för henne ett helt nytt ställe och det är ochså en del vi ska fortsätta jobba på. Det känns som det finns en del kvar kan man ju lungt säga!

 

5 reaktioner på ”Kedjor och information”

  1. Tack Maria att du ger med dig av din träning till andra. Ska göra en plan med fart -grund -koncentration. Lycka till med Signe.

  2. Jessica Krafft

    Roligt att se hur du arbetar med hög och låg aktivitetsnivå. Väldigt svårt tycker jag! Tack för att du ger oss inspiration!

    1. Maria Brandel

      Ja, det är klurigt men ju mer man gör det desto mer lär man sig hur man ska göra. Så både klurigt och kul!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.