Liten presentation av våra hundar

IMG_3900

Jag tänker i detta inlägg presentera våra hundar. Lite mer från en personlig synvinkel

Ylle- träningsnarkomanen

Åldermannen i gänget som vid det här laget passerat 9 år. Alltid lika sugen på att träna och tröttnar aldrig. Samarbetsvillig och försöker alltid göra rätt. Blir lätt alldeles för het även om det med åldern blivit betydligt bättre. På tävling har det tidigare varit som att hålla rätt på en flock vilda mustanger men även där har vi på gamla dar hittat betydligt mer rätt. Ylle är den enda i gänget som föredrar en kon framför ett får.

_F5Q3056

 Tindra-Själv är bäste drängen

Tindra är 7 år gammal och Lottas första hund. Hon har startat i 2 SM så långt. Att det inte blivit mer är för Lotta inte är så tävlingssugen. Tindra är mycket momentsäker och stabil och missar sällan något moment. Däremot är hon lite miljökänslig och det kan ibland ställa till det lite. Tindra vill gärna gå händelserna i förväg och tänker nog ibland– ställ dig där borta i hörnet och vänta så tar jag hand om resten. Mycket av träningen går ut på att hon inte ska koppla på autopilotläget utan vara uppmärksam på information och att saker och ting inte alltid ska utföras på samma sätt.

2F5Q1570

 App- Den prydlige engelske skolpojken

Som alltid är välkammad(utom när han blir elektrisk i hallen….), prydlig och ständigt orolig för sina betyg. App är 3 år och kom till Lotta när han var dryga 1 år. Han har utvecklats jättefint i träningen på sistone. Hans styrka är att han är helt opåverkad av olika miljöer och att han alltid har sin hjärna med sig. Han är snabb men ändå väldigt lugn. Och oerhört noga med att alltid göra som han lärt sig. Till den milda grad att att han tidigare blev passiv så fort han inte var säker på vad som förväntades av honom. Det är dock en sida som försvunnit mer och mer i träningen.

IMG_3552

 Signe-Hippien

App och Signe är bästisar och håller alltid ihop när de träffas. Jag tror App om han kunde skulle säga till Signe – att vara lite mer seriös och lyssna på vad dom säger. Signe skulle nog säga till App-asch spänn av och ha lite kuldom (människorna) blir lite arga ibland när man inte gör som dom tycker med det är inget att bry sig om.

Signe har en inbyggd kalkylator som ständigt beräknar risker och vinster i tillvaron och ger du henne lite marginal tar hon genast mer. Hon är en kul prick med mycket humor och har en massa ideer och förslag på hur saker och ting ska göras. Fokus i hennes träning har varit fokus och tempo, vad det gäller fokus börjar det bli riktigt hyfsat och vad det gäller tempo börjar det efter tre års flitig tempoträning bli dags att bromsa lite för att bibehålla någon slags balans. Precis som med App börjar många bitar som vi kämpat med länge falla på plats.

IMG_5130

 

 

 

 

 

1 reaktion på ”Liten presentation av våra hundar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.