Kurser hela tiden!

Har just kommit hem efter tre intensiva kursdagar i Kloten. Sök var det som stod på programmet i första hand. Duktiga hundar som kommit betydligt längre i träningen än vad de kommit i tävlingsklasserna. DVS att hundarna som skulle starta LKL gick utan minsta problem ett HKL sök. Samma sak med apellhunden som ochså kunde mycket mer än vad som kommer att krävas i den klassen. Ofta är det precis tvärtom, i synnerhet i söket- man tävlar betydligt svårare än man tränar. Varken bra för förare, hund eller framtida tävlingskarriär. Att träna för att klara betydligt mer än vad som krävs enligt regelboken har man stor nytta av inom de flesta hunddicipliner. Smaka på tanken, att knalla in och göra enklare uppgifter än du förbett dig på. Då kommer du utan tvekan att föra ditt tävlande till nya nivåer!

Nästa programpunkt är fortsättningen på SBKs tävlingslärareutbildning. Det ska bli kul att träffa tävlingslärarna igen och denna gång kommer de att ha några av sina träningsadepter med sig. Detta för att kunna diskutera och resonera runt sättet att ta sig an elever och hundar under begreppet belöningsträning. Kommer säkert att bli givande för alla parter. Ett nytt grepp är ochså att en del av tiden avsetts för utbildning i retorik och att framföra ett budskap. En nog så viktig del i en värld som allt mer riktas mot kommunikation!

Vår egen träning går just nu lite på sparlåga men så fort det lugnat ner sig på arbetsfronten jobbar vi vidare med marschen mot SM!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.