Lite dåligt uppdaterat

Som tidigare nämnt våren har en förmåga att bli mer än hektisk. Därför har det blivit lite sämre uppdaterat här på bloggen. Min ambition är att fortsätta med träningstips och filmer så snart det bara finns aningen tid över. Nu har alla tackor lammat och har flyttat till sommarbete. Ett stort projekt mindre och bättre träningsmöjligheter i vallningen. Vallningen har ochså legat på sparlåga förutom vår IK1 kurs men hoppas vara på gång på allvar inom ett par veckor. Ett par deltagare på vår IK1 kurs ska göra VP den 14.5, jag var jättesugen på att anmäla men känner mig inte riktigt klar…Funderar på om man kan efteranmäla…Hmmm men det finns ju många VP längre fram, förstås…Är som en åsna mellan två hötappar. Har en heldagskurs med Peter N att se framemot och en tvådagarskurs m Karin S. Då hoppas jag ha visselsignaler på bägge hundarna, har inte börjat vissla ännu eftersom jag har svårt att hålla rätt på höger, vänster, hund och får i början. När hundarna är grundade tycker jag att det går bättre!

När det gäller bruks och lydnad riktar vi givetvis vår träning mot SM. I lydnaden är det mkt kedjor och träning i miljö som gäller och i brukslydnaden jobbar jag med detaljer för att efter lydnads SM ta tag i helhetsträningen i brukslydnaden. Känns både kul och inspirerande att träna och jag har en känsla av att det finns en hel del utveckling kvar i träningen med Ylle. Spåret och uppletande gör vi än så länge i mån av tid, har även en plan för träningen av detta inför SM. Lyckliga omständigheter har gjort att vi kommer att vara på västkusten i god tid före SM och har bra chans att öva på underlaget. Känns viktigt med en ung hund som inte har jättemycket erfarenheter.

Tindra har varit på lydnadstalangläger, få se om Lotta skriver ihop några rader om detta. Debut i 2:an och appellen är inplanerad. Tindra har utvecklats enormt fint på vallningen tycker jag, har lätt för allt och inga egentliga bekymmer, bara att lära och ge goda erfarenheter bland fåren. Jag tror hon kommer att bli en fin arbets och tävlingshund.

2f5q4198

2 reaktioner på ”Lite dåligt uppdaterat”

  1. Tycker du gör rätt i att vänta.
    Att känna sig redo är viktigt.
    Hunden är ju densamma oavsett.
    Lycka till. Själv slösar jag inga pengar
    på er. Blir säkert skyldig!, hi,hi

  2. Vi var några på lägret som bestämde att Lotta ska få en egen liten avdelning på din sida – ”Lottas hörna”. Bra va?! Vi konstaterade att du ju inte har så mycket för dig på dagarna ;.), och därför kan sköta uppdateringarna åt henne. Vi kläckte många bra idéer under lägervistelsen, men det här var nog en av dom bättre!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.