Bro Håbo dag 2

Andra dagen i Bro Håbo gick tyvärr sämre. Vi fick ihop 261 p med en nolla på rutan och en del neddrag på vittringen. Jag är otroligt missnöjd med min egen insats på planen idag. Fria följet var fladdrigt, Ylle gick långt fram och gjorde en större miss i en vänster om halt. Jag tittade inte på betygen trodde jag fått en 6 eller nåt sådant, tappade sugen och släppte mitt vidare arbete på planen(pucko, pucko, pucko….) Inkallningen kändes inte heller bra och jag gick mot rutan utan att göra våra normala momentrutiner- ett missförstånd och en tjuvstart och en nolla. Sedan visade det sig att vi hade 8.5 resp 9 på de två första momenten- alltså klart gångbart. I den andra ringen med gå ruta, apporteringsdirigering, hopp- apport och fjärr hade vi en 9.5 resp 10 på momenten. Då hade jag samlat ihop mig igen. Så oerhört klantigt i alla fall. Gissa vem som behöver träna koncentration och åter ta fokus efter en miss…..

Hursomhelst hade vi några genomgående delar vi bör jobba med inför framtiden. Tävlingar ger som vanligt en del bra svar var man ligger i olika delar och vad domarna prioriterar för detaljer. Bara att kavla upp ärmarna igen…

Vann idag gjorde Brainwaiwes Krollie på 301p, 2. Tazzehagens Tazz 296 och 3. Fia friends Oktan optimal. Grattis till er! Kul att se många bra ekipage och trevliga och välordnade tävlingar hade Bro Håbo lyckats med att fixa.

5 reaktioner på ”Bro Håbo dag 2”

  1. Man lär så länge man har Elever var det en av mina lärare som sa för en del år sedan.
    Grattis till ett bra resultat dag 1!
    Sedan sägs det att inga träd får växa till himlen.

  2. Det är så mycket känslor inblandat i den sport vi sysslar med! Tror att det är lätt att upplevelsen kring missar blir överdrivna – föraren upplever att denne ”tappar hunden totalt” medan det egentligen kan handla om ett litet tapp i en sväng med någon avdragen betygsenhet som konsevens. Det är viktigt att lära sig att återta fokus efter en miss och ytterligare en viktig aspekt tror jag är att reflektera över hur man ser på missar – stora som små. Det är dumt om himlen trillar ner i onödan!:-)

    Och 261 poäng trots nollad ruta och tappat fokus är väl inte så tokigt egentligen – grattis till allt ni fick till även denna dag!

    Vi ser också fram mycket mot helgen i augusti. Det ska bli superkul! Och jajamen, vi kommer på kelpiemästerskapet. Ni också?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.