Kurser i dagarna tre

getattachmentcaor5dqo

Vi har haft en kurs och en föreläsning här på Skogsborg de senaste dagarna. I tisdags höll Fanny Gott en föreläsning om shaping och vilken nytta du har av en hund som du enkelt kan få att förstå vad du vill. Det kom många på föreläsningen och som tur fick jag hjälp av familjen med allt det praktiska runt omkring. Tack till er ! Förutom en del tekniska problem i början flöt allt på väl och jag hoppas och tror att ni som kom fick lite nya tips, ideer och saker att fundera runt.

Onsdag och torsdag höll Fanny kurs runt hur man kan bli en bättre hundtränare. På torsdagen kom även Thomas Stokke och hjälpte Fanny(hon blev jätteförkyld) med röst och kurs. 8 ekipage och några åhörare fick en drillning i just shaping och hur man kan tänka och planera för hur träningen ska bli så effektiv som möjligt. Och visst finns det mycket att tänka på, bara en sådan sak som att placera belöningen rätt för hur du vill ha hundens strävan i momentet gör ofta en jätteskillnad. Att hantera och sköta sig runt belöningen fick både hundar och förare drillning i, vilket ochså leder till ett flyt i träningen som leder till betydligt snabbare framgångar. Fri-signal i stadgebeteenden var ochså något som Fanny och Thomas jobbade mycket med. En annan del var grunder- bra grunder gör att momenten blir enklare att lära in- ett citat som Fanny använde var: Difficults tasks can be made easy by the rehearsal of the simple ones. Tänk förkunskaper, vad behöver hunden kunna för att du tillexempel ska börja med kryp eller apportering? En annan del Fanny och Thomas är noga med är att planera passet, se till att du har belöningar framme när du startar, pausa hunden när du behöver tänka, ändra strategi eller ta fram nya belöningar. Ta lekpauser var 3-5 godbit, revidera ständigt din träningsplan. Två viktiga meningar som ofta kom fram var: Vad tjänar hunden på att göra rätt och vad kostar det att göra fel!

Det var ett trevligt och glatt gäng som var här och jag önskar er lycka till med fortsatt träning. Det var kul att följa er och hundarna under dessa två dagar. Ett jättetack  till Fanny och Thomas som delade med sig av sina kunskaper och erfarenher i hundträning!

3 reaktioner på ”Kurser i dagarna tre”

  1. Och jag får tacka för en superbra kurs och för det fina arrangemanget runt omkring. Hoppas att få komma tillbaka vid tillfälle!
    Tina och Freddie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.