Landslagsläger

I helgen har vi varit på landslagsläger i Smedjebacken. Sedan ett par år tillbaka ordnas 2 läger per år där landslaget + ett antal andra ekipage som antas kunna komma i fråga för landslaget får chansen att delta. Deltagarna delas upp i grupper och tränar under dagarna i Smedjebackens superfina fotbollshall på eget valda och föreslagna teman. Jag har sagt det förut och säger det igen- det är hur värdefullt som helst att kunna se så många bra ekipage under träning och extra intressant att sedan kunna följa dem på rankingtävlingar. Det ger många ledtrådar till hur olika träningsupplägg fungerar i skarpt läge. På lördagskvällen hade Thomas Lundin en föreläsning med reflektioner från VM som han dömde och från den internationella domarekonferensen i Tyskland som han deltog på i augusti. Det skiljer sig en del mellan svensk och internationell bedömning både på pappret och i praktiken. En del saker visste jag-andra var nya och en viktig påminnelse är att förarens rörelser och dubbelkommandon ger betydande nerdrag. Andra delar jag inte visste var att felkast med apport(så den hamnar utanför och man får kasta om) ger 2 poängs neddrag på betyget och om hunden tjuvstartar innan momentet börjar så är det gult kort. Överlag är bedömningen betydligt petigare och en 8 är ett riktigt bra betyg i sådana sammanhang!

Med Ylle blev det en hel del kedjeträning under helgen och som vanligt när man kedjar så får man massa information om vad man behöver träna mer på.  I december är det dags för nästa tävling, då gör vi vårt 5 Nordiska mästerskap i Finland, där vi förövrigt gjorde vårt första Nordiska mästerskap. Helgens träning gav ju helt klart hintar om vad som behöver tränas mer. Känner mig motiverad och inspirerad att ta tag i träningen!

I pauserna passade jag på att träna med Signe, hon skötte sig jättefint med alla männsikor och hundar runt omkring. Det känns som de grunddelar jag fått jobba mycket med till stora delar är pg. Kul för att då är det på allvar dags att ta i tu med momenten. I filmen nedan kan du se lite av början på stegförflyggningar i fritt följ!

1 reaktion på ”Landslagsläger”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.