Frankrike

 

För ett par veckor sedan var jag i södra Frankrike, alldeles nära Spanska gränsen, närmare bestämt på klubben ST Cyprien. Klubben är privat och består av ett lydnadsdgäng och ett  agilitygäng. På klubben finns flera stora inhängnade planer och en enklare stuga. Medlemmarna i klubben kan träna på klubben när de vill och de har gemensamma träningar ett par gånger i veckan.Det var andra gången som jag var där och hade kurs och det var jättekul att se hur träning och träningstankar utvecklats. Denna gång hade jag kurs i fem dagar, det var ganska lagom för det finns ju mycket att ta upp och träna på och med tolkning tar det lite mer tid. De flesta på denna kurs var med redan förra gången men några nya deltagare fanns med förutom klubbens medlemmar var två holländare med på kursen.

Vi gick igenom allt från grundträning, moment, kedjor och tävlingsträning och blandade eget valda uppgifter med mer styrda uppgifter. På kursen fanns ett spann från VM vinnare till nybörjare, spännande och utmanande och bra för att få förklara och visa ett helhetstänk från start till elit. Några ekipage är på gång att bli riktigt bra och tror nog att några förr eller senare kommer att dyka upp i VM sammanhang!

Apropå VM ekipage var Carmen Benett, Frankrikes första VM- vinnare med på kursen med sin nya hund.

 

På den här filmen kan du se två jätteduktiga elever, Christelle och Jerome, förra gången hade de i princip bara börjat med lydnad, nu tävlar de både i klass 2 som motsvarar vår klass tre men med mer elitinriktade moment. Filmen är från en sådan klass 2 tävling. Christelle och Jerome är otroligt duktiga förare som redan nått långt med sina hundar!
http://youtu.be/-ttugIpT2ZQ

I filmen under kan du se Cecile som var med på kursen med sin terv i år, förra året deltog hon med sin andra hund en malle! Det fantastiska med Cecile är att hon 85 år gammal tränar förfullt med sina hundar!

Francine, Christelle och Jerome tog så väl hand om mig- tolkade, skjutsade och visade pärlorna i trakten!

Sista dagen tog Erik med mig på en vandring i pyrenerna med tre trevliga labbetikar

Jag tror fransmännen till och med är mer seriösa när det gäller mat än vad jag är. det vill inte säga lite! Långa luncher med vin och alla möjliga rätter var det varje dag! Ostron var det dock bara en kväll! Very much thank you to my french friends- I had a wonderful week in France!

 

3 reaktioner på ”Frankrike”

 1. jerome et christelle

  thank you for all the lovely things you say, we had a week very super and thanks to you, Maria!
  And now we have a lot of work with our dogs.
  thank you for your kindness and your availability. we never forget the good times with you and the adorable personn that you’are !!!
  jerome and christelle

 2. Vad häftigt att du delar med dig hur våra europeiska vänner tränar.Vad häftigt att de anlitar dig, Maria.Det måste kännas mycket hedrande.
  Lön förmödan så att säga.

 3. Vad spännande det låter!!! Jag har mailat dig angående privatträningar:) Med vänlig hälsning, Sandra Öhlen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.