Intervju med Norska mästarinnan i lydnad

Denna gången är det dags för att låta sig inspireras av norska mästarinnan Aina Fatland Røine och hennes Border Collie tik Tyra!

Berätta lite om hur erat nationella mästerskap går till

I Norge har vi åpen påmelding til NM. Vi har en kvalifiseringsdag og en finaledag- for å delta i finalen må du komme blandt de 15 beste på kvalifiseringen. Vi har ca 60 hunder som deltar på kvalifiseringen.

Hur såg din uppladdning ut veckorna innan mästerskapet?

I forkant av et stort stevne/ mesterkap ligger det masse trening. Det krever struktur, planlegging og god gjennomføring.

Starter i god tid hvor jeg gjør det utfordrende/vanskelig for hunden før jeg slipper mer opp og gjør det lettere når det nærmer seg for at hunden skal få følelsen av å lykkes. Jeg trener også masse fysisk trening.

Hur kändes det att gå in i finalen efter en bra kvalomgång?

 Tyra gjorde en super kvalifisering på lørdagen, hun var så fokusert og konsentrert og vant stevnet med 304 poeng. Å gjøre et så godt stevne før en finaledag gjør det kansje enda mer spennede og enda mer forventninger av hunden men det er viktig å nullstille seg og fokusere på meg og hundens oppgaver.

Vad var det tror du som gjorde att ni presterade så bra?

Vårt gode samspill, gode treninger og riktig oppladning til stevnet gjorde at vi presterte så bra. Konsentrasjon, motivasjon og presisjon er noen av nøkkelordene for et godt lydighetstevne og det fikk vi vist på NM.

Har du några tidigare meriter från stora mästerskap?

 Tyra har deltatt på to Vm- både i Paris 2011 og Østerrike 2012, i Østerrike kom vi oss til finalen og ble nr 16.Nm 2011 ble vi nr 4 og Nm 2012 ble vi nr 1

Berätta lite om din hund

Tyra er en søt liten border Collie tispe på 8 år. Hun er en myk hund men sterk i alle sosiale setting. Tyra er utrolig snill, snill mot alle mennesker og dyr. Hun er veldig pleasende hund og hun elsker å jobbe. På et år har Tyra deltatt i to VM, blitt Norgesmester og fått 7 flotte valper- hun er for meg en fantastisk hund!!

Vilka är din hunds styrkor och svagheter?

 Vår styrke er at vi er der for hverandre. Hun er så fokusert på meg og får med seg alle de små, viktige signalene jeg gir henne. Misser jeg noe er hun der for meg og det motsatte. Det er en drøm å jobbe med en slik flott hund.

I mine øyne har ikke Tyra noen svakheter, hun er en utrolig hund som jeg er så heldig å ha som kamerat og treningskompis.

Vilka är dina styrkor och svagheter som tränare och tävlingsförare?

 Min styrke er at jeg har veldig klart bilde for hvordan jeg vil at øvelsene skal se ut og jobber mot dette. Jeg har også en styrke i mine gode treningskompiser gjennom mange år. Min tvillingsøster Line og min gode venn Kristin. Hadde ikke klart det uten dem. De støtter, motiverer og er der alltid for oss.

En svakhet som trener kan vel å bli for slepphendt om ting går bra- er veldig lett å legge seg på flowen.. Men det er viktig å ikke miste fokus uansett hvor bra eller dårlig det går.

Hur mycket tränar du i genomsnitt?

 Jeg trener alt mellom 2 og 4 ganger i uken- før et mesterskap trener jeg oftere.

Hur ofta tävlar du?

Konkurerer ca 1 gang i mnd i høysesong. Noen ganger mer og noen ganger mindre.

Vad är du mest nöjd med att ha lyckats med i träningen?

 Etter en god trening har vi hatt det gøy, masse motivasjon, presisjon og konsentrasjon. Jeg er veldig opptatt av hva jeg belønner på treningen min. Jeg er opptatt av modus og hva min hund sitter igjen med av rett utførelse etter en god trening.

Vad är det viktigaste enligt dig för att lyckas med tävlingslydnad

 Å trene hund er ikke bare en hobby for mange, men en livsstil. Det er det for meg, og mange av mine beste venner har hund og trener lydighet.

Det å ha gode treningskompiser som hjelper hverandre og vil oss det beste betyr masse i denne sporten, uten dem hadde jeg ikke drevet med dette. Vi reiser masse og møter mange flotte mennesker og hunder. I ringen er vi konkurenter men utenfor er vi alle venner. Resultatene kan gå både opp og ned og da er det viktig å ha rett fokus og ikke bli for skuffet eller lei.

Å delta på stevner, få resultater på det du har jobbet med, godt samspill mellom meg og min hund er det viktigste for meg.- får jeg til det har jeg lykkes:)

Tränar du mentalt och i så fall hur?

 Min mentale trening blir å trene fysisk- Med god fysikk kommer konsentrasjon både for meg og min hund. Ellers føler jeg meg sterk på stevner, lukker ut unødvendige ting og holder fokus på oppgavene mine. Når vi trør over ringbåndet går vi inn i vår egen ’boble’ og det føles helt utrolig.

Vad har du för planer och förhoppningar för 2013

 I 2013 skal vi fortsette å satse, vi skal delta på alle uttakstevnene til Vm 2013 og gjøre det så godt vi kan på disse. Ellers har jeg også en valp etter Tyra, lille Kylie som er 1 år. Så 2013 blir et spennnende år for oss med masse trening og stevner:)


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.