Sommar i Sverige och vikten av utveckling!

I somras hade jag två tjejer från Polen här för några dagars lydnadsträning. I Polen är det få som tävlar i lydnad och därmed finns förstås inte alls samma utbud av kurser. Eftersom de är riktigt ambitiösa söker de kunskap utanför sin krets. Det är superviktigt tror jag om man verkligen vill bli riktigt bra på något. Jag kommer ihåg för typ hundra år sedan då jag gick min första kurs utanför klubben. Plötsligt öppnade sig en ny värld och jag kunde inte få nog. Undra vad den upptäckten kostat mig, efter  hundratals kurser…I semester, bilresor, boende och kursavgifter mm. Varje fall har det varit värt alla kostnader och alla ansträngningar, jag kan ju numera ha hunderiet  som yrke och framförallt det jag är mest intresserad av- de som tränar mot ett mål. Och som grädde på moset har de allra flesta kurserna varit trevliga och gett inspiration på det ena eller andra viset. På vissa kurser har jag fått fler pusselbitar till min egen träning på andra har jag lärt mig hur jag inte vill träna.Och jag är numera rätt bra på Sveriges geografi- kan nog peka ut de flesta kommuner i Sverige, om det finns en brukshundklubb där förstås. Då har jag antingen tävlat där, tänkt tävla där, varit på kurs där eller haft kurs där.

En sak som imponerar på mig är finnarna som ju haft enorma framgångar i både lydnad och agility. En bidragande del till detta är säkert att de är öppna för influenser utifrån, fast de redan ligger i topp. Det förvånar mig att det fortfarande är så många som tränar och lär ut som de gjorde då för 100 år sedan när jag var ny i gamet. Jag hoppas att jag inte tränar likadant om 20 år- för i såfall har tiden sprungit förbi mig och säkert även inspirationen. När ingen utveckling längre sker dör min motivation!

Här kan du se tjejernas film från sitt Sverige besök! Det är en så häftig sommarsverige film som får mig att längta till nästa sommar!

3 reaktioner på ”Sommar i Sverige och vikten av utveckling!”

  1. Vilken härlig film! Håller fullständigt med dig. Att vilja utvecklas, tänka utanför ramarna och vara öppen för nya influenser är så himla viktigt och jag hoppas innerligt att man aldrig fastnar i gamla invanda mönster!

  2. Vilken underbar film! Håller medföregående talare.Att sträva framåt,vilja utvecklas, våga prova, inte fastna i slentrianmässig träning.
    Våga gå utanför ramen,ha koll på vad som händer med min och kompisarnas träning. Hålla alla kanaleröppna.Detta är det roligaste som finns Hundträning när jag ser att min fyrfota vän tycker att livet är underbart.Tack,Mariaatt du delgeross sådana här smycken från hundtränings världen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.