Liten uppdatering om Signe

Signe fortsätter att växa och utvecklas. Hon är en riktigt trevlig hund, glad, social, orädd och med på det mesta. Det var nog ett smart drag att ta en tik, alla manliga familjemedlemmar är riktigt förtjusta i Signe. Så här i semestertider finns mer tid än vanligt att träna och det försöker jag att utnyttja. Som jag tidigare skrivit jobbar jag mycket med grunddelar. När jag funderat över vad jag varit nöjd med i Ylles träning är det just att jag varit så noggrann med grundträningen. Det har jag fått tillbaka många gånger om. Med Signe har jag bestämt att gå lite fortare fram med momenten i elit än jag tidigare gjort men samtidigt inte fuska med några grunddelar. Grunddelarna är på god väg tycker jag, i alla fall de allra flesta. En av de svåraste nötterna att knäcka är att få den lilla hunden att  byta föremål- hon kommer med dem men vill gärna behålla dem oavsett vad jag erbjuder i byte. Får hon hämta tillexempel en gaffel, vill hon inte byta dem mot de skojigaste leksakerna. Möjligen ta bägge i munnen. Och jag har tränat på detta massor, resultatet har väl inte varit noll men näst intill faktiskt. Det är ju ingen katastrof om hon inte vill byta eftersom hon lämnar och släpper men just viljan att byta är en sådan grunddel som jag verkligen vill att hunden ska behärska och tycka om. Ska lägga denna träning på min lista över prioriterade delar – igen och se om vi kan få någon genombrott.

Apropå prioriterade delar har vi sista 2 veckorna haft vittring, fjärr och ingångar högst på listan. Fördelen med att köra intensivt på några få moment är att man får en snabb utveckling och minskar risken för malande. Nedan kan du se hur vittringen utvecklats på dessa två veckor. Nästa steg i vittringsträningen blir systematik och sedan behöver jag ta ett nappatag med hålla fast övningar innan vi kan börja med att lyfta pinnen.

7 reaktioner på ”Liten uppdatering om Signe”

  1. Såå bra! Jag blir väääldigt sugen på att gå fort fram i min träning med min valp när jag ser hur fort ni går framåt med bravur! Nu har jag ju förstås inte dina färdigheter men ändå… ;0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.