Lydnadstävling Spanien och Malaysia

För er som är intresserade kommer här två filmer från lydnadstävlingar i Spanien och Malaysia!
Hunden från Malaysia kom på andra plats i tävlingen, den spanska hunden vet jag inte hur den placerade sig eftersom infon är på spanska. Programmen påminner lite grann om lydnadsklass 1 men är långt ifrån lika. Kul att se hur det går till på andra håll i världen!

4 reaktioner på ”Lydnadstävling Spanien och Malaysia”

 1. Texten i slutet avslöjade inte vilken plats den spanska hunden kom på utan det var bara ett tack till de som hjälpt honom komma dit. Men jag tycker det var skoj att de hade ett moment av socialisering samt momentet med bilarna.

 2. Maria Hagström

  Tack Emma! Var ju lite nyfiken på vad som sas. Synd att man inte fick veta placeringen!

 3. Hejsan! Brukar smyga omkring härinne och läsa och kände mig nu tvungen att berätta att den spanska filmen var ett BH (behörighetsprov) precis likadant som vi har i sverigen innan ett ekipage kan tävla IPO, därav socialitets-provet och miljöprovet med bilen… Det vi inte fick se i filmen var att han gått exakt samma sträcka fot fast då med koppel på… Tydligen kallas detta BHA/VT i spanien och krävs både för IPO och övrig lydnadstävlande, om jag fattat det hela rätt!.. I spanien får ju även icke-bruksraser tävla ipo iaf! Så det är iaf inte en lydnadstävling utan bara ett behörighetsprov med IG eller G utan placering!

  Vänliga hälsningar från Sara 🙂

 4. Dani Pardos & Dardo

  Hej allihopa.
  Först vill jag säga att jag använder en översättare att skriva, eftersom svensken är inte min specialitet.
  Mitt namn är Dani och jag är pojken från den spanska video, och min kamrat är Dardo. 🙂
  Detta är ett test som måste passera innan alla hundar delta i lydnad klasserna senare.
  Är exakt lika med lydnad internationella IPO. För närvarande studerar förordningar svenskar, norrmän och finländare att förbättra den här fasen, som inte är förenligt med disciplin. Men tills detta sker måste vi införa i dessa tester.
  I videon visar bara banan utan bälte, men innan det finns en stig bara så här, förutom att om det är tillåtet.
  Det finns också en sittande och liggande på en rörelse, den senare med ett samtal.
  Dessa övningar in spår 2 hundar, och ett verk medan den andra ligger 25 meter från guide.
  Efter provningsbanan, förbereder ett fiktivt scenario där hunden utsätts för olika distraktioner för att se temperament och lugn till olika stimuli. I mitt fall, en bil horn lät, började ett annat, passerar cyklister, cyklar och andra hundar.
  I dessa prov ges poäng ges bara ”lämpliga” eller ”olämpliga”.
  Dart vann APTO,:), men en grupp jägare som var i närheten av lite irriterade vård Dart och skapat en mycket bekväm situation för honom. Odia smällare och ge honom panik, men som en modig hållning.
  I Spanien har vi fortfarande för länge sedan, vi är väldigt få som inte använder Choken kragar, spikar och el. Har gjort mig mycket glada över att se min video på denna sida, eftersom jag är ett fan av ditt arbete. Du fortfarande få sova som ni så väl. I stället har vi en mycket entusiasm att lära sig och att fortsätta med idrott.
  Jag hoppas att jag har kunnat förklara lite vad du ser på video och har varit ett sant nöje att skriva dessa bokstäver. Du kan räkna med mig för att informera dig hur man arbetar i Spanien. Men vi har börjat och vi är nybörjare. 🙂
  En stor kram från Spanien.
  Dani.
  http://WWW.dogsenjoy.es

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.