Många grundträningstankar!

lek02_4001.jpg

lek01_4001.jpg7e2f3913_400_01.jpg

Snart är veckan i Nyköping över. Det har varit ett riktigt bra och välarrangerat läger. Dessutom har jag fått en grupp som är både trevliga och ambitiösa och mycket intresserade av shaping och hur man förstärker olika beteenden. En vecka med bara lydnad kan tyckas vara mycket men som instruktör känns det bra att faktiskt hinna med att förklara så många delar som möjligt. Genom hela veckan har vi använt chihuahuan Bobby som exempelhund och gått igenom en massa delar i grundträningsbiten. Bobby har varit med och visat hur man utvecklar belöningar, hur man lär hunden att komma åt belöningar, hur man övar hunden att plocka fram olika beteenden och hur man markerar dessa för att inlärningen ska bli så tydligt som möjligt för hunden. Bobby kan utföra sitt, ligg, stå, nostarget, tramptarget,springa fort, kontakta och vända sig ifrån mig, mest för att visa att man både kan och bör plocka fram många beteenden hos valpen under grundträningen.

 Dessutom har vi diskuterat runt hur man med grundträning kan utveckla allt från kommandolyhördhet till stadga och att hålla sig till rätt aktivitet trots att det finns annat som lockar runt omkring. Det roliga med att ha med grundträningsdelen är att jag hoppas o tror att deltagarna får med sig ett helhetstänk istället för enbart utvalda delar och detaljer. Spannet på olika raser har varit mkt brett, lapsk vallhund, airedaleterrier, boxer, schäfer, flat coated retriver, australisk kelpie, working kelpie, wachtelhund- en riktig blandning- jättekul!

4 reaktioner på ”Många grundträningstankar!”

 1. Halloj.
  Tack för en kanonvecka. Vi har så mycket att träna på så man nästan inte kan välja.
  Kram från Petra och Bea

 2. Jag är så imponerad av den lilla Bobby, jag som har en liten råtthund tycker att det är kul att se dom mindre raserna jobbas med (speciellt när instruktörer visar att det minsann går minst lika bra). Jag satt och kollade lite på er (eftersom jag dumt nog inte anmälde mig) och det såg så bra ut! Kom snart tillbaka så jag också får 😉

 3. VARMT TACK
  för vårt läger för Torboldts kennel!
  Som alltid är Du helt enastående!
  Vi har alla fått massor med knuffar framåt och en hel del tankeställare!
  Tusen tack från
  Saga, Alba & Ettra

 4. Hej,hej!!!!!!!!!!!!!!!
  En jätte kul och lärorik vecka i Nyköping. Ser fram imot i sep då vi syns igen.
  Kram Mia och Pasco

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.