Mot vårsäsong!

Tiden går och en del har hänt sedan sist. Vi har tävlat årets första ranking tävling för lydnadslandslaget. För Ylle och mig gick det hyfsat bra, vintern med både sämre träningsmöjligheter och sämre motionsmöjlighter är inte direkt Ylles melodi. Han behöver mycket träning och mycket motion för att må som bäst. Under vintern har han helt enkelt blivit alldeles för het. Jag borde givetvis sett tendenserna på ett betydligt tidigare stadium men tyvärr inte. Sista månaden inför tävlingen gick åt till att få honom lugnare. Det gick riktigt bra med den träningen men jag fick släppa en hel del i både detalj och kedjeträningen eftersom att få honom lugnare var av klart överordnad betydelse. På rankingtävlingen var han relativt lugn i jämförelse med hur han har varit och trots att en del detaljer inte var direkt klockrena var helheten bra. Vi vann tävlingen på 295p före Mona och Marwin på 283.5 3:a blev Lillemor och Shikka på 275 p. Därmed har vi 46 p på rankinglistan. 4 tävlingar räknas så maximala poängen att skrapa ihop är 48p. Det är riktigt kul därför ett av mina övergripande mål sista åren är att våra prestationer ska bli jämna och säkra oavsett tävling. Nästa projekt är att försöka höja nivån på detaljer ytterligare samtidigt som vi jobbar mot ännu säkrare prestationer och ännu bättre helhet.

För Lotta och Tindra har det gått bra i vår och de har ett snitt på 294 p inför årets lydnads SM. Ett par tävlingar återstår för dem så vi får se var poängen hamnar. På rankingtävlingen kom Lotta och Tindra på 6.e plats med 265 p. En jättefin prestation med större delen av Sveriges lydnadselit på plats. Tindra är ju forfarande ung och mycket träning och utveckling återstår.

Nu när snön försvinner alltmer förbättras ju träningsmöjligeterna radikalt. Skoj att kunna träna när man vill och hur mycket man vill utan att vara beroende av väder och inomhuslokaler. Närmsta tiden väntar först ett bruksläger och sedan ett lydnadsläger tillsammans med goda vänner från Norge, Finland och Sverige. Sedan ett par kurser utomlands bland annat till Frankrike. Sedan är det inte långt bort till årets lydnadsbegivenheter SM i Stockholm och VM i Paris.

3 reaktioner på ”Mot vårsäsong!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.