SM- GULD!!!!!

Då är det väl dags att uppdatera och det med riktigt goda nyheter för i helgen blev Ylle Svensk mästare i lydnad! För att ta det från början så träffade Maria R, Ewa R, Lotta och jag veckan innan för att träna och ladda inför SM. En jättetrevlig tradition vi haft ett tag nu. Träningsmässigt är det oerhört givande eftersom dessa tre personer är mina coacher och vid det här laget känner mig och Ylle utan och innan och vet vad vi behöver för att prestera optimalt. I år var det dock en coach mindre på tävlingsdagarna eftersom Lotta ochså kvalat in till årets SM med Tindra. Vi tränade massor i veckan, hade trevliga måltider, slappade och hade det allmänt trevligt. Vi tränade på olika platser med mycket folk runt omkring i första hand.

På fredagens lottning drog jag nummer 12 och Lotta nummer 17. Gruppmomenten på lördagen började bra för bägge två, Ylle hade fullt och Tindra ett mindre neddrag på platsen. Inför min start på lördagen var jag ovanligt nervös, det gjorde förberedelserna och uppvärmningen riktigt dåliga. Jag gjorde själv en rätt kass förarinsats på planen dessutom. Men duktiga Ylle skötte sin del ändå, och gjorde de flesta moment bra och vi fick ihop 302.5p som sedan skulle visa sig räcka till en vinst på kvaldagen. Lotta och Tindra gjorde ett fint program med en större miss- gå rutan där Tindra missade ett skifte, de fick ihop 281 p som räckte till en 8 plats och även det en plats i finalen. En superfin insats av Lotta som gjorde sitt allra första SM.

Inför söndagen förberedde vi oss med lite mer träning på tävlingsplatsen.På lördagen bestämde jag mig för att ladda och förberda mig för att försöka utöka vår ledning med minst 10 p. Jag tycker att det oftast fungerar bäst med riktigt offensiva mål. Min nervositet var som bortblåst och mina förberedelser blev bättre. Gruppmomenten gick bra igen för Ylle men tyvärr lade sig Tindra på sitt i grupp. Det regnade en hel del under dagen och Tindra inledde med en strulig start på fria följet, efter ungefär halva gick det betydligt bättre, sedan missade de ett skifte i gårutan. Ingen vidare inledning men sen gick det desto bättre med höga poäng på resten av momenten. Tindra landade till slut på en 12 plats och Lotta var jättenöjd med deras insats och känner att det lovar gott för framtiden. Väntan blev lång för vår del eftersom ledaren från dag 1 går ut sist.  

Enligt väderprognosen skulle det sluta regna kl.14 och min starttid var 14.15. I fantasin kunde jag se hur molnen sprack upp och att solen kom fram när det var vår tur. Men icke, regnet tilltog när jag gjorde mina sista förberedelser och startnr 14 gick in på planen. Hade ingen riktigt bra känsla på uppvärmningen, men när vi gick in på planen började regnet ösa ner och plötsligt kändes allt bra. Ylle var som alltid mycket bättre dag 2 och jag själv var mer fokuserad, avslappnad och fokuserad- som natt och dag jämfört med lördagen. Det kändes som det bara regnade mer och mer under vårt program och jag blev nästan lite fnittrig när vattnet rann överallt. Ylle fällde ner sina öron och fokuserade jättefint på sina uppgifter, kunde hålla koncentrationen i alla delar trots vädret. Helhetskänslan i programmet var riktigt bra men givetvis fanns en del detaljer som var långt ifrån perfekta. Jag blev lite nervös efter vittringen då bara fjärret återstod, fick kämpa för att bibehålla koncentrationen och inte låta tankarna gå händelserna i förväg. Jag gick av planen med känslan att vi gjort ett riktigt bra program. Det stämde även poängmässigt- då vi även på söndagen gjorde dagens högsta resultat 299.5p och drygade ut vår ledning från 8 p till 22p. Här finns resultatlista

Stort grattis till Silvermedaljören Sofia Edlind och bronsmedaljören Mona Kjernholm samt till alla andra som gjorde fina rundor på årets SM!

Efter två SM silver känns det riktigt fint med ett guld, det är jag så glad för och jag vill verkligen tillskriva guldet till Maria R, Lotta H och Ewa R som coachat och hjälp mig på alla sätt. <<<<<<<<<<<<<<<<<<Ett stort tack även till alla som hjälp oss på ett eller annat sätt med träningen, vid det här laget är det ju rätt många! Idag firar vi, imorgon laddar vi vidare- för vad som var bäst igår räcker knappast till för att vara bäst imorgon!

maria3

Denna bild är en kanonbra respresentation från årets SM som förövrigt var riktigt bra och välordnat av Stockholmsdistriktet. Fina planer, flytiga och bra tävlingsbanor, trevliga funktionärer och ett upplägg som var publikvänligt. Den enda lilla plumpen var resultatredovisningen på lördagen men det rättades ju till med råge till Söndagen. Prisbordet på årets SM var dessutom mer än generöst, vilket verkligen är uppskattat!

Foto: Kerstin Andersson

7e2f13451

bus1

41 reaktioner på ”SM- GULD!!!!!”

 1. Ha ha, nu måste du fått en riktig inspirationskick eftersom du t o m har bloggat. 😉 Än en gång grattis till topprestationer gång på gång och ett välförtjänt SM-guld!

 2. Ja, ni är verkligen OTROLIGA. Jag blev både glad o rörd över att se er igår, traskande programmet i ösregnet. Vilket par ni är o vilken härligt glad hund-han tycker visst allt är toppen. GRATTIS!!

 3. Ja ni var helt enastående. Ännu en gång, ett JÄTTEGRATTIS till två fantastiska rundor och ett extra GRATTIS till Lotta också som debuterade så fint.

 4. Cecilia och Skalman

  Stort Grattis till ett strålande resultat. Ni är fantastiskt duktiga. Nu håller vi tummarna för er på VM.

 5. Anki o Astrid

  GRATTIS till guldet!!! Vilken prestation av Er båda att hålla ihop koncentrationen i det vädret.

 6. Stort grattis! Så underbart att se din och Ylles fina prestationer! Ni är så oerhört samspelta! Härligt att få visa upp detta på VM! Stort lycka till!!!

 7. Stort grattis ännu en gång! Bilden på dig och Ylle i regnet är ganska härlig! Där ser man verkligen vilka förhållanden det var och ni presterade ändå på topp!
  Mycket bra!
  Lycka till nu på VM!!

  Towa

 8. Måste säga att jag är DJUPT imponerad över ditt lugn när du gick in på planen på söndagens finaler! Det kändes som att du var ”övernaturlig” något som också imponeradepå mig var att Ylle i gå-rutan var så blöt at han skakade sig, men rörde inte en enda tass! Duktig hund!!!! Stort grattis till ert SM guld!!!

 9. STORT GRATTIS, MARIA, från dina kompisar o supporter i Frankrike! Lycka till på VM i Paris!

  Francine

 10. Helt klart bäst i år!
  GRATTIS till er SM vinst, ni är så duktiga!
  Vi träffas snart igen för vår resa mot VM-GULD-LAG! *ler*
  Kram Diana

 11. Camilla, Ruff & Jax

  STORT GRATTIS till erat SM Guld.
  Ladda om nu och ett stort lycka till i Paris.

 12. Annica o Lennox

  Stort Grattis Maria . Ni är fantastiska ! Grattis till en fin prestation Lotta ! Lycka till på VM .
  Kram Annica

 13. STORT GRATTIS till GULD Maria och Ylle, ni är bara bäst! GRATTIS också till Lotta och Tindra till jättefin insats i SM-debuten:-)

 14. Karin & AARON

  Instämmer i gratulationskören! Vilken häftig grej! Men vem är förvånad?! Grattis till Lotta också – vilken komet-karriär!

 15. Vill skicka ett stort Grattis till SM Guldet! Det är imponerande hur ni presterar gång efter annan. Har varit deltagare på några av dina kurser och blir lika inspirerad varje gång över ditt sätt att träna och tänka hund. Lycka till framöver!
  Helena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.