Nördigt

Kom hem igår i snöyra efter min Stockholmskurs. Det var ett diskutionslystet gäng med trevliga och arbetsglada hundar. Nacka Bk måste ha ett av SBK-klubbarnas bästa läge. Mellan berg och med utsikt mot vattnet och Stockholm- tjusigt är det! Kul med kurs som är inriktad mot lek, den militära ursprungstanken i SBK lever ju i hög grad kvar och många glömmer och missar det riktigt roliga med lydnadsträning. Kan man inte få hunden att ha kul i träningen kommer knappast man själv att tycka träningen är kul! Kul iniativ av klubben att satsa en helg på detta område. Vi kom även in en hel del på tränarfärdigheter- ett annat favoritområde just nu- och jag tror att de flesta fick en liten aha-upplevelse när det gäller hur effektiv och snabb inlärningen kan bli om man har kontroll på många faktorer. Samtliga deltagare gjorde fina framsteg i varje träningspass- inte illa!

I snöyran visade min sambo senaste nytt på Skogsborgs träningsplan- högtalare med bra ljud som klarar väder och vind. Förvånadsvärt bra ljud är det. Bara att ta med MP3 spelaren och koppla på musik. Eller spela in diverse störande ljud och vid större arrangemang går det att använda mic. Provade imorse att träna med musik-härlig känsla- inte det minsta nördigt….

p1011332

p10113361

8 reaktioner på ”Nördigt”

 1. Hmm, är det freestyle på gång i Skogsborg? Så fiffigt att kunna fixa olika störningsljud under träningen. Måste säga att du ligger i ”framkant”
  Må väl!
  ÅsaK

 2. Sara Wallgren

  Hehe, nördigt eller inte himla coolt i alla fall!

  Tack så jättemycket för en helhärlig kurshelg Maria! Vi har verkligen gjort framsteg, så fick jag klara ut mina tankar lite om Border Collie köpet.

  Hoppas allt är bra!
  Sara och Roxy (Lilla labbetjejen)

 3. Nördigt blir det nog först när Maria drar på sig tyllkjol, matchande scarf och högklackat innan hon äntrar planen…… 🙂
  Himla bra idé det där med ljudanläggningen, exempelvis applåder skulle jag (eller Basta då) behöva träna…….ser så trist ut när man bakbinder hela publiken.
  Du åker inte till Lekeberga i helgen?

 4. Hej Maria! Jag tittade på Tindras tävlingsdebut och funderar över en sak. Brukar du förbereda hunden på vilket moment som är på gång? Jag ser inte att du gör det på filmen.
  Fjärrdirigeringen och inkallningen i högre klasser börjar ju på samma sätt, men hunden ska ha olika förväntningar.
  Tack för en bra blogg.

 5. Maria Hagström

  Det är inte jag på filmen utan min syster Lotta. Hon förbereder hunden för momenten genom att helt enkelt tala om vilket moment som är nästa. Det gör även jag samtidigt som jag använder min rörelse mot vissa moment som en intränad ritual. Bra intränad ritualer ger dubbelsäkerhet i momenten, tycker jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.