Trevlig valldag

Som vanligt när det gäller vår vallträning lyckades vi pricka in en svinkall dag. Vi hade en träningsdag på Lekeberga gård, som vanligt med bra träningsmarker och med riktigt bra träningsfår. Lyxigt att träna hela dagen och bli servad med god mat och gott fika. Förutom jag själv var det Ewa med Trix, Maria  med Miss(duktig ung WK-tik som är inkvalad både till unghundscupen och Fårfor-cup) Anne med Tonic och Sofia med Tia. Jag hade bestämt mig för att bara köra Tindra, tycker att Ylle inte utvecklats alls åt rätt håll. Men jag började med att använda Ylle till att ställa ut och han såg riktigt skaplig ut så han fick ochså vara med. Och på lekeberga visade faktiskt Ylle att han ochså utvecklats i träningen, han förvånade mig en aning med riktigt fin djurkänsla och ibland t.o.m lite stil. Visade fint ansvar och fin vilja att hålla djuren, flankade inte iväg i det blå en enda gång… Var däremot lite olydig men i lägen där han hellre ville kontrollera djuren än lyda, vilket ändå måste ses som ett jättekliv framåt.

Maria tyckte att jag borde låta både Tindra och Ylle jobba mer självständigt innan jag styr upp arbetet på lydnad. Men det är ju det där med att hålla sin träningslinje och fundera igenom ordentligt om och när vi ska byta taktik. I alla fall lät jag Tindra och Ylle jobba lite med hämt utan kommandon. Tindra har gradvis tänt till mer och mer i vallningen och jag tror hon kommer att bli en riktigt fin tävlingshund om inget oförutsett inträffar. Jag fick i alla fall en tanke om att jag borde jobba mkt mer med samarbete även i vallningen, ta det lite lugnare och bara börja om när något händer och vara så förutseende att jag hinner stoppa tendensen innan det händer igen. Suck- kan man aldrig få skylla på hunden…. Nu börjar vi snart en IK1 kurs med Peter N och enligt uppgift kommer vi att vara på olika ställen vid varje tillfälle. Jättebra träning, låter det som. Sedan har vi ett par dagar med Karin S och ytterligare ett par träningsdagar inplanerade. Hoppas att vi kommer till tävlingsstart till sommaren.

p1011340

Så kallt som det såg ut var det- snacka om entusiaster

p1011337

Ewa och Trix in action

p1011345

Gränsvallarens Tia väntar på sin tur

p1011349

Metazz Cocos (Tonic), lite kelpielik- eller hur…

2 reaktioner på ”Trevlig valldag”

  1. Stil ja! Det är det ända som räknas. Själv är jag otroligt graciös, vilket jag är övertygad om att Lille Ylle också kan bli en dag. Själva vallningen därimot……ja, ja. Hej då!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.