Rankingtävlingar

För att bli aktuell för landslaget i lydnad behöver man starta på ett antal sk rankingtävlingar, för att tävla i hård konkurrens, samla rankingpoäng och visa upp sitt program för landslagsledningen. Här kan du se rankinglistan och vilka tävlingar som gäller. I lördags var det dags för Katrineholm att ordna rankingtävling. Katrineholms BK har ett riktigt järngäng som tävlar lydnadsklass. Det märktes helt klart på arrangemanget som var helproffsigt med trevliga och duktiga tävlingsledare, fina upplagda progam, speaker och en riktigt snabb resultatredovisning. Kanske något för brukshunden att skriva om då bra arrangemang verkligen är något att uppmuntra och uppmärksamma!

Jag är rätt nöjd med vår insats, befinner mig just nu i en intensiv träningsperiod där jag jobbar med en del större förändringar. Långt ifrån klart men det kändes som de delarna var klart bättre och att vi är på rätt väg. Irriterande nog missade att pricka rutan för andra tävlingen i rad och det rasade dyrbara poäng, definitivt något att ta tag i. Något att ta tag i fick vi även efter förra rankingtävlingen i Ransäter, då programmet gick ok fram till fjärret. Då sprang Ylle till mig när hunden i ringen bredvid sprang till rutan. Jag önskar jag kunde säga att det kom som en blixt från klar himmel med det gjorde det så klart inte. Tendenser har funnits där länge om jag ska vara ärlig. Jag förtjänade nog den läxan eftersom jag inte tog tag i varningssignaler som ju trots allt funnits!

Vi fick ihop 288.5 och kom på 2.a plats efter Ditte med labradoren Abby som vann på 290p. Delade 3:or var Mona K och Marwin och Sofia med Tia. Här finns resultat från Katrineholms ranking tävling  Nu blir det ett lite längre tävlingsuppehåll, det känns bra för träningen just nu eftersom vi ju jobbar vidare med förändringar och förbättringar. Till helgen är det dessutom dags för landslagsläger som säkert bjuder på bra inomhusträning, mycket inspiration och duktiga ekipage i action att njuta av!

pict0430

2 reaktioner på ”Rankingtävlingar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.