Rankingtävlingen i Kungsör

Det hela började inte så bra för jag har fått nåt influensa liknande och varit helt däckad ett par dagar. Eftersom jag missade förra rankingtävlingen ville jag helst inte missa den här ochså. Så jag släpade mig iväg och släpade med min snälle man som gav hjälp med hundar o allt runt omkring. Lotta var ochså sjuk och hade fullt upp med att hålla sig på benen. Lite tankar om tävlingen:

Arrangemanget Var som vanligt jättefint. Flytiga banor helt utan onödiga transporter gör det skojigare både för dem som tävlar och för publiken- dessutom går det ju snabbare. Kul grepp att sätta de poängmässigt tyngsta momenten i andra ring. Jag hoppas det på sikt blir vanligare med uppdelade tävlingar- skojigare för både publik och tävlande om det är många startande. Trevliga och proffsiga funktionärer(nämde jag att det är min hemmaklubb….)

Bedömningen Var riktigt bra tycker jag. Bra detaljer gav bra utdelning. Domarna tittade på hundarna hela tiden, vanligt är ju annars att många inte tittar på avslutet så tugg och dåliga släppanden slinker igenom. Kändes som man inte kom undan med mycket både när det gällde detaljer och förarens arbete men det gick att få bra poäng om momenten var riktigt bra. Ett + ochså för tydliga kommentarer i protokollen! För oss som tävlar är det ju oerhört viktigt att få veta vad domaren ger sina neddrag på!

Tindra På grund av mitt tillstånd orkade jag inte värma upp  inför gruppmomenten och hon var het och totalt fokuserad på något på läktaren. Dk på uppsitt och nedlägg. Kände att jag kanske skulle hamna i samma tillstånd igen i ringen och valde därför att bryta. Hade kunnat bli en dålig erfarenhet för oss bägge, det vill jag ju inte så det kändes som rätt beslut!

Ylle gjorde en riktigt dålig första ring. En kass vittring, och han felade sig själv på Z ställandet då han kom lite i ofas och flyttade sig. Det blev en fet nolla! Jag har såklart slutat fela med att bryta efter VM – fadäsen men tyvärr kan ju gamla misstag man gjort i träningen åter poppa upp efter lång tid och det felet ligger definitivt under tränarens misstag…En annan sak är att jag inte riktigt känner igen honom i tävlingssammanhang- han har ändrat sig väldigt mycket sista året- det är både på gott och ont. Jag måste nog börja jobba mer med helhet igen och hitta nya förberedelser på uppvärmningen för han ska ligga mer rätt! Nåväl, det tjatar jag ju ständigt om på kurser att sådant ständigt förändras och det gäller som tränare att upptäcka sådant i tid…I halvtid låg vi på16 plats bortom alla förhoppningar om några rankingpoäng.

Bra delar var gruppmomenten som vi haft fokus vid sista veckorna. Den träningen får man visst aldrig släppa för nu såg de ut som i gamla goda dagar enligt de som såg. Sedan blev andra ringen riktigt bra. Den började med inkallningen, som jag slitit med denna och dras med att jag från början lärde honom att verkligen springa på, vilken jag då trodde var viktigast men ju snabbare hunden springer desto längre blir stopp och läggande. Och inkallningen är nog de vi förlorat mest tävlingar på. Jag har kört 1000 tals inkallningar med stå och ligg utan att ha kört en enda rak. Då kanske var och en kan räkna ut värdet på att springa….Ställande och lägganden har blivit bättre sista året, men igår blev den för första gången riktigt bra. En 10. Jag var nära att gå och kyssa domaren- som jag tränat för detta….Resten gick av bara farten, en 10 till på fjärret. En hyfsat fritt följ och en bra ruta avslutade denna ring. Till min stora glädje avancerade vi från 16 till 4 plats och fick med oss 8 fina rankingpoäng till VM.

Vann gjorde Karin Fischer, före Diana Samuelsson och Helena Lindholm- jättegrattis till er!

5 reaktioner på ”Rankingtävlingen i Kungsör”

  1. Tråkigt att inte känna sig helt kry när man tävlar! Men ni gjorde ju riktigt bra ifrån er ändå. Du har ingen film från tävlingen? Tycker det skulle vara intressant och se, och gärna läsa kommentarer till. Eller om du kanske har filmat någon annan tävling? Bra jobbat iaf, och stort GRATTIS!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.