Schysst årsdeut till slut…

Årets första tävling är avklarad! Spårtävling i Karlsborg, en förövrigt mkt trevlig och välorganiserad klubb att tävla på. Det började struligt för oss, Lotta och jag åkte tidigt och tränade innan. Ylle var helt stollig, och for som en oljad blixt på planen. Framåtsändandet liknade mest någon form av skick till annan kommun och på inkallningen sprang han bara som en vettvilling. Jag fick panik och alla goda föresatser att agera med eftertanke och bra strategier när något ovanligt inträffar försvann som glass i tropisk hetta. Jag körde säkert 25 inkallningar och det enda som hände var att det gick snabbare och snabbare. Kommandona stå och ligg bidrog till ett ännu bättre tempo- suck. Klart störd gick jag till lottningen och vi skulle sedan börja med platsen. Då hade backluckan gått i baklås, så i full panik fick vi slänga ut allt i baksätet, montera isär buren så vi kunde dra ut Ylle genom en glipa. En medtävlare tyckte jag skulle fråga domaren om inte Ylle kunde få göra sin platsliggning i bilen- bara att köra ner och ställa den i raden….Men det behövdes ju inte som tur var…

Nåväl väl ute ur bilen gick platsen bra och sedan var det spårdags- både upptaget och spåret gick fint och hitills inga poängförluster. Jag kände mig inte särskild lugn inför lydnaden. Eftersom Lotta var min coach idag frågade jag henne vad jag skulle göra med inkallningen, det är ju sånt en coach är till för, eller hur!? Skrik så högt du kan sa hon, så han stannar och lägger sig av vinddraget. Jag har aldrig gillad höga kommandon men någon annan strategi fanns knappast inom räckhåll. Nåväl taktiken fungerade, jag skämdes lite över mina skrik men 9.5 resp 10 gjorde skammen uthärdlig. Ylle var het på lydnaden men höll ihop förvånansvärt bra och jag tror han gjorde ett rätt showigt intryck som funkade bra i allt utom framåtsändandet där vi erhöll en 6:a. Direkt efter lydnaden fick vi göra vårt uppletande- 4 föremål och 9.25. Vårt slutresultat blev 622.75 cert och Ylle är numera spårchampion.

7e2f13911

25 reaktioner på ”Schysst årsdeut till slut…”

 1. Härligt!!! Så duktiga ni är!!
  En bra coach och goda röstresurser kan förvisso vara ett ess i rockärmen – men det ligger förmodligen mer än så bakom framgången! … ;-)!

 2. GRATTIS!!! Starkt jobbat med den uppladdningen!
  Ska bli kul att komma till dig på uppletandekurs snart, ser framemot att lära mig massor!

 3. Grattis! Det var starkt jobbat! Rut hälsar att man ska fälla ner öronen så går det ännu fortare att springa, om inte Ylle kommit på det redan. Om han har kommit på det är det ju inte alls konstigt att han kanske missade nåt ord, hälsar hon också. När man sedan fäller upp öronen kan man få en effektfull inbromsning. Vidare hälsar Rut slick och tass över ögat som grattis!!

 4. GRATTIS TILL CHAMPIONATET!!!

  Oj, vilken rysare med bilen o allt!!!

  Jag o Raiko tog vår första lilla titel i helgen och Raiko kan numer titulera sig Lp1 🙂

  /Stina

 5. Hahaha… for en forferdelig start på tävlingen. Tror jeg vet AKKURAt hvordan du hadde det, med et hjerte som slår som en trommestikke og ville øyne 😉
  Som om ikke stevnet i seg selv er nok å konsentrere seg om!!
  men hvilken års debut du klarte å dra i havn, spår championat!! SUPER GRATTIS!!

 6. Stort grattis!!!
  Om årsdebuten var så strulig och blev så bra….vart slutar det då?
  Lycka till i fortsättningen till Hagström ggr 2…

 7. Helén och Kipling

  Stort grattis till det finfina resultatet och spårchampionatet.
  Jättekul att få se er kanonlydnad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.