Dementi och yeeaaahhhhh!

Tack för alla gratulationer, jag måste dock göra en liten justering:

I gårdagens glädjeyra råkade jag glömma en rätt elementär sak, Ylle blev inte alls någon spårchampion- han fick sitt tredje cert så långt allt rätt och riktigt men för att en Working Kelpie ska få ut sitt championat krävs naturligtvis ett godkänt vallhundsprov. Det jobbar vi på för närvarande så det riktiga championatet är inte i hamn ännu!

 

Idag har vi tävlat igen. Spårtävling i Katrineholm, också en schysst klubb att tävla på. Den här gången lottades vi in i den grupp som fick börja med lydnaden- inget önskesenario precis med den vildsinte kelpien (som på lottninen kallades Vallmyra Iller och på prisutdelningen Vallmyra Killer, det sistnämnda passar nog bäst om namnbyte vore aktuellt…) Jag hade några före mig så det fanns i alla fall tid att förbereda sig. Ylle var lite fladdrig och ofokuserad i början men jobbade upp sig under programmet. 281.5 p var en fin början på dagen och en god anledning till att bli lite nervös för spåret. När vi lottade inför spåret inträffade denna dags incident- det blev bråttom iväg och när vi åkt en bit hörde jag något dunsa ner från biltaket. Vad var det frågade Lotta- jag funderade en stund och kom på att det nog var mobilen. I karavan på 90 väg fanns inte mycket att göra än att bara fortsätta. Lotta slängde av mig, Ylle och spårselet vid vårt spår och vände sedan tillbaka för att försöka hitta telefonen. Den låg på mittlinjen och otroligt nog hade den klarat sig från att bli överkörd. Upptaget gick jättefint idag igen, snabb kontroll och bestämt åt rätt håll. Spåret hade en del terrängskiftningar och var inte ett av de lättaste vi gått, Ylle spårade riktigt bra men vi missade en pinne någonstans. Med 21 p tappade på spåret behövdes ett bra uppletande- förhoppningen var givetvis att vi skulle ha resultat som tillsammans med gårdagens resultat skulle ge oss en SM plats i spår. Det blev en nervös väntan men duktiga duktiga Ylle plockade in 4 föremål och betyg 9. Slutsumma 604.5 p och vinst idag igen och bäst av allt : Ett snitt på dryga 613 för årets spår SM. Fina duktiga Ylle har som 3 åring troligen kval till sitt fjärde SM- vilken känsla, ikväll flyger jag på moln…

7e2f09691

28 reaktioner på ”Dementi och yeeaaahhhhh!”

 1. GRATTIS till i går, i dag och SM-kval!!! Vi fick till det i dag istället för i går med 626,5 och har nu 612,875 i snitt 🙂 Vi ses väl på SM då får vi hoppas! Om inte förr…

 2. Supergrattis till en toppentävlingshelg!!! Flyg du omkring på moln ett tag, för det är ni värda! Jag skrattade gott när jag läste om Ylles namnbyte….. Otroligt att mobilen klarade sig oxå! Ha det gott!

 3. Stort grattis också från oss…. Vilken helg! Måste kännas underbart….. Ser så fram emot sökkursen torsdag-fredag hos Carina….
  Våriga hälsningar
  Sharon

 4. Stort grattis! Ni är helt suveräna. Under året blir väl Ylle spårchampion ändå? För nog grejar ni godkänt vallhundsprov om jag får gissa. Antar att oddsen inte är så höga på den gissningen… Ni verkar ro det mesta i hamn. Jag bockar och bugar för era prestationer hittills!
  Kram Meril.

 5. Stort grattis till era fina resultat denna helg! Och lycka till med SM-förberedelserna!!!

 6. Ja, vad kan man säga annat än ett JÄTTEGRATTIS!
  Kan du avslöja hur man lyckas få en så väl fungerande hund även om du beklagar dig en del?

 7. Härliga Ylle gör det igen!!
  KanonGrattis Till Er Båda!!
  Ser fram emot att träffas snart!!
  Ha Det Gott Carina & Lei-Anns Baqqi

 8. Towa m cattledog

  Jättegrattis till fina resultat och SM kval.Vi kommer att heja på dig & Ylle, oxå!

 9. Oj, här händer det grejer – stort grattis till två fantastiska tävlingsresultat och till ert SM-kval. Er tävlingsstatistik är oerhört imponerande! Vi ser fram emot att följa er och heja på inför och under SM:et här i Falkenberg!!

  Vallmyra Iller och Vallmyra Killer låter som klockrena namn båda två. Tipsa Ragnhild inför kommande kullar!:-)

  (I-or ger ett extra plus till ”apan” som klarade att fokusera trots svåra störningar i form av baklås och tappad mobil:-) Att lillebror har kommit så väldans långt har han lite dubbla känslor inför, men innerst inne är han förstås väldigt glad för ”lille Ylles” skull:-)

 10. Ett Jätte GRATTIS!!! till Yllet och dig. Vilken tävlingshelg och vilken action ni utsätter er för.
  Hoppas poängen räcker för spår-SM.
  Har Ruben skött sig och det blir en hel del lamm? Måste få komma och titta.
  Ha det gott
  Katarina

 11. Hej Maria! Kul att du tittade in på min hemsida och sa hej. Det är ju jättelänge sedan vi synes. Det är så roligt att det går så bra för dig. Stora grattisar till dina fina resultat i spåret.
  Vi ses Anneli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.