SM 2009 i lydnad

Slutade för vår del med en silvermedalj- härligt, jag är supernöjd med att lille Ylle kan prestera så starkt trots att han fortfarande är så ung. Och vi fick såååå många kommentarer om Ylles utstrålning och attityd på planen. Det känns verkligen kul efter som det är ett av våra mål att Ylle ska se ut att stortrivas med allt han gör. Jag är ochså nöjd med min egen insats, vi har gjort två dubbeltävlingar tidigare i år och presterat sämre andra dagen bägge gångerna(Ylle har blivit väl het). Denna gång lyckades jag vända denna trend men ett annat upplägg och det kändes ochså det mycket bra – det var jobbigt att vänta länge innan finalrundan men när det var min tur kände jag mig mer koncentrerad och fokuserad än nervös. Det enda förutom en del små detaljer i programmet som jag inte är nöjd med är, placeringen- vårt resultatmål var inte att bli bästa förlorare…….

Men vi tar det från början. På fredagen drog jag ett tidigt startnummer, 13 som lyckligtvis inte var något otursnummer. Vi började lördagen men sitt och plats, Ylle fick full pott på bägge. Jag passade på att träna ett pass innan planlydnaden började. Sedan tittade jag på de första hundarna, gjorde en ganska lång uppvärmningen sen var det dags. Här kan du se Ylles kvalrunda.

 

Ylle var ändå aningen het i programmet men förutom några mindre missar gick det fint. Här  kan du se resultat och samtliga hundars alla betyg från kvalet. När lördagen var till ända visade det sig att vi låg på en fjärdeplats med 298.25 p, straxt före låg Lillemor och Krollie, Lena och Lotus och Berit med Nico. Det skulle bli en lång och spännande söndag.

Även söndag började med plats och sitt och vi lyckades att få 10.or av alla sex domare i bägge delarna. Tror att vi var ensamma om det men är inte helt säker.Finalen började med startnummer 15 och sedan nedåt i listan. Det blev en lång och nervös väntan innan det var dags att kliva in. Tillsammans med mina coacher diskuterade jag hur jag skulle förbereda och värma upp Ylle. Eftersom han fortfarande är ung och inte har jättemycket tävlingsrutin handlar det mycket om att hitta rätt balans mellan flashighet och att hålla ihop. Förberedelserna är en nyckel i det läget för att allt ska stämma. Och jag tror att vi i stort tänkte rätt för Ylle gjorde en fin finalrunda, givetvis fanns det delar som kunde varit bättre men helheten kändes väldigt bra. Och trots att han gör så mycket bra tycker jag att det finns en hel del utveckling kvar. Och ska man se till hundarnas ålder runt oss i prislistan så är medlåldern betydligt högre. Nico, vinnaren 8 år, Krollie, brons 10 år, Lotus 4 plats 9 år….

När jag gjort mitt program gick jag en lång vända med Ylle. Jag ville njuta och fundera runt min och Ylles prestation utan att ställa den mot de tre ekipage som återstod. När jag kom tillbaka var tävlingen slut och folk jag mötte gratulerade- jag visste från början inte till vad – det kunde vara allt från 4- 1 placering. Jag frågade inte heller men efter ett tag fick jag veta att jag låg på delad silverplats med Lillemor och krollie, vi hade ner i tre decimaler samma poäng efter två dagars tävling- ganska otroligt va? Då vinner den med högsta resultatet från finaldagen och det blev vi som fått ihop 297p mot Lillemors 294 p. Här kan du se alla resultat från finaldagen. Bästa finalrundan gjorde Berit och Nico på 300p. Jag ser fram emot att se de tre sista ekipagen på film, eftersom jag valde att inte se den spännande upplösningen! Vi filmade inte finalrundan men jag vet att andra gjorde det så film kommer nog så småningom här på sidan, förhoppningsvis även lite bilder.

p1011456

p1011383

Ett jättetack till mina två guldcoacher som har en stor del i våra framgångar både vad det gäller träning och den tävlingsmässiga biten. Ni har gjort en kanon jobb-igen!!!!

48 reaktioner på ”SM 2009 i lydnad”

 1. Återigen grattis!!! Det var en fröjd att se er både dag 1 och dag 2. Är särskilt imponerade över att din förmåga att se till att vända trenden med ”dag 2-resultatet” – bäst när det gäller!

  Nu har ni gett oss ännu fler fantastiskt fina målbilder att arbeta mot – både vad gäller momentteknik, utstrålning och samspel. Ni är mer än väl värda er medalj – NJUT!!!

  Under ert finalprogram hörde jag någon i publiken säga ”ja, jag skulle också kunna tänka mig en working kelpie”. Och visst är det en härlig ras att arbeta med, men det ligger förstås ett oerhört genomtänkt och målmedvetet jobb bakom era prestationer – tror att samtliga hundar på åskådarplats tänkte ”Ja, jag skulle också kunna tänka mig en Maria Hagström som tränare”:-)

  I-or hälsar att han är extremt stolt över lillebror!

 2. Grattis!
  Man blir på så gott humör av att se er på tävlingsplan! Vilket team ni är!!!

 3. Synd att jag inte var på plats, men filmen är superläcker att titta på. Det känns som ett mål att kämpa mot, men ack så långt borta.
  GRATTIS ännu en gång!!!

 4. Först av allt ett stort GRATTIS till 2 fina program!! Och GRATTIS till silvret!
  Måste bara få skriva att jag är oerhört imponerad av Ylle & dej!! Härlig attityd hos Ylle, härligt tempo, kalasfin fjärr!! Snacka om duktig förare som kan coacha sin hund så snyggt 2 dagar i rad, och dessutom är ju ylle så ung!!

 5. Ett stort Grattis till Er från mig och Ylles syster Kiwi (Yrsa), ni är fantastiskt duktiga.

 6. Stort grattis till silvermedaljen:) En fröjd att se attityd och arbetsglädjen ni har på planen tillsammans. Med lite mer rutin för Ylle (själv har du nog så det räcker;)) så kommer även guldet i framtiden! Lycka till framöver

  /Hälsningar från Vingåker

 7. Super-super GRATTIS!
  Jag lovar att både Fajta, Nano o Basta vill ha dig som tränare, Maria. (se en tidigare kommentar )

 8. Stort Grattis! Kanonbra prestation och allt såg så harmoniskt ut. Tog några bilder på er som så snart jag fixat alla kommer ligga i mitt galleri.

  Grattis ännu en gång!

 9. Det ser så superhärligt ut och ni är så duktiga. Inspirerande att se!
  Stort grattis till silvret med ynglingen! 🙂

 10. STORT GRATTIS till silvret. En fröjd att se kvalfilmen. Härligt att en sådan ung hund håller ihop och presterar under sådana förhållanden.
  Va ni är bra.

 11. Grattis till en strålande silverplats på SM… det gjorde ni bra, du o Ylle.
  Önskar dig all lycka till på framtida tävlingar.
  Önskar dig o hundarna en härlig o skön MIDSOMMAR.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.