SM i bruks 2010

Årets bruks SM i Edsbyn blev ingen direkt hit för oss. Fredagen började bra med ett fint upptag och framspår, sedan ett fint men kuperat spår. Spårpinnarna var små naturpinnar och kluriga att hitta på. Vi missade tyvärr 2. Redan då går ju luften ur liksom, det finns ju inte så mycket att göra då! Jag tycker att Ylle gjorde en bra spårinsats men han behöver mycket mer träning i lite högre vegitation och med små pinnar. Uppletande blev ochså struligt, större delen av tiden sprang Ylle låååångt utanför rutan och jag fick ropa tillbaka han gång på gång. Inget flyt alls och bara 2 föremål. Nåja- ska det krångla är det lika bra att allt krånglar vid samma tillfälle! Lydnaden på 270 p var jag nöjd med, ett lågt betyg på framåtsändandet hindrade oss från ett riktigt bra lydnadsresultat. Lite synd eftersom framåtsändandet gick riktigt bra ända fram till sista inkallningen, då kom Ylle som ett skott, sprang förbi och tog en runda till….Nåväl jag har kommit så långt med framåtsändandet nu så att detaljerna funkar hyfsat- dock är helheten och den tävlingsmässiga träningen inte riktigt klar! Vi placerade oss på en 14 plats. Det räcker nog tyvärr inte att damma av brukset typ 2 månader per år, en under kvalperioden på våren och en före SM. Ska vi fortsätta tävla bruks ska vi träna MYCKET mera! Hela året!

Grattis till medaljörerna  i spåret :

1 TONEDO’S POWERFULL DUSTY Bc MARIE-LOUISE STÅHLBERG 594.50
2 SOMOLLIS SKOTT Bc SUSANNE HÖGDAL 580.25
3 KARGA LANDETS FARCAS Schäfer MARCUS ROSSING 575.25

Några trender på årets bruks SM:

  • Bra special gav oftast en hög placering, snacket om att bara lydnaden är avgörande stämmer knappast om man ska se till årets resultat i samtliga grupper!
  • Klart bättre och framförallt jämnare lydnad i grupperna
  • Många riktigt fina framåtsändande, raka och med tempoväxlingar
  • Bedömning på lydnaden- bra detaljer premierades, och det delades ut få oförtjänade höga betyg! Dessutom höll bedömningen alla fall i spårhundsgruppen hela dagen.

Återigen grattis till alla medaljörer på bruks SM och det var kul att träffa alla bruksfantaster igen!

3 reaktioner på ”SM i bruks 2010”

  1. Grattis Maria och Ylle – totalt tvåa på lydnaden tycker jag är mer än hyfsat bra! 🙂

  2. Det är inte lätt att ligga bland Sveriges elit både i lydnaden och i brukset, men det är GRYMMT bra! Det är svårt att få tiden att räcka, till allt man vill göra/träna med våra härliga vänner!
    BRA kämpat Maria och Ylle!
    Kram Diana, som oxå försöker köra lite av varje…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.