SM- noja

Nu närmar sig SM helgen på allvar. Vi kommer att åka ner en vecka i förväg för att semestra, träna, shoppa och pyssla andra trevliga aktiviteter. Det värsta är att ju närmare SM man kommer desto mer fel hittar alltid jag i träningen. Jag har med åren lärt mig att det ofta är rena hjärnspöken och kämpar med att försöka skrämma bort dem med förnuftiga tankar. Fast det är inte så enkelt som det låter- antagligen skulle det behövas ett ghostbuster team eller nåt liknande. Det absolut värsta spöket som alltid alltid dyker upp före SM är det otäckt fladdrande slow-motion spöket. Helt plötsligt tycker jag att alla moment går supersakta och totalt saknar tryck. En kvarleva från de första SM,na för närmare 20 år sedan med en hund som var lite långsam på vissa tempomoment. Dock vet jag numera att det här med tempo är en träningssak och lägger alltid solida grunder för just det och av alla saker som hänt under de vid det här laget rätt många SM tävlingar, så har lågt tempo inte funnits med som en saboterande orsak- däremot har väl hög fart ställt till det vissa gånger…..Men som sagt förnuft hjälper inte mot hjärnspöken. Ewa min träningskompis kunde idag ha tillbringat sina dagar på riveran som välbärgad förtidspensionär om hon tagit normaltaxa för alla terapisamtal om tempo… Och eftersom hon var men coach och hennes uppgift var att hålla mig på gott humör, var hon tvungen att upprepa att hunden inte sprang sakta MÅNGA gånger för att jag skulle tro på det. På det här SM.et kommer dock Maria och Lotta vara coacher, hoppas verkligen de laddat mentalt för den uppgiften. … Nej, nu är det dags att gå ut och träna lite, snabba apporteringar, snabba inkallningar och , ja allt behöver snabbas till……

getattachmentcaamhuxy

2f5q40451

Snabbare Yllis!!!!

8 reaktioner på ”SM- noja”

  1. Heja Maria och Ylle!!!! Vi kommer allihopa och hejar på er! Slow-Motion spöket vill bara att du själv ska kunna hinna se i din hjärna inför SM, hur fint det ser ut i verklighetens superfart.

    Ni rockar!

  2. Inte stressa:) Men jag känner så bra igen mig:) Alla moment som varit bra, har plötsligt blivit sämre.
    Men minns att sista veckan skall ni bara ha skoj tillsammans. Träningarna är tränade:) Och ni kan. Lycka till. Vi håller tummarna:)

  3. Du fattar hur mkt jag är beredd att ge för att komma upp i Ylles tempo!! Kan du inte skriva en artikel eller iaf en rad om hur du lägger den där solida grunden för att hålla uppe tempot?!

    Stort LYCKA TILL på SM!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.