Kursvecka

Den vecka startade med två kursdagar  på kydingeholm med Christa och Jessica från det finska lydnadslandslaget. Efter Finlands fantastiska utveckling på de större lydnadstävlingarna de senaste åren var det givetvis mycket intressant att höra hur de tränar och tänker runt sin träning. Som oftast fanns det en hel del likheter men även en del som skiljer sig åt. Jag deltog med Ylle och som alltid är det bra att få nya ögon och kommentarer runt olika moment. En sak som Jessica och Christa talade en del runt var proportionen mellan helhet och detaljer och var man ska lägga ribban för de olika delarna. Är man ute efter mycket flashighet kanske man kallt får räkna med en och annan nolla- men när det stämmer är ett sådant ekipage svårslaget. Detta är något jag funderar mycket runt då jag är rätt säker på att jag i hög grad kan påverka det med hur jag väljer att träna och belöna Ylle. Jag inser att jag nog egentligen är mest intresserad av flashighet om jag måste välja men säkerheten vill jag ju ochså ha….Kan man få allt, tack? Jag vet att mina träningskompisar skulle be mig behålla min strategi och se hur Ylle fungerar om ett till två år. Han är ju fortfarande väldans ung, kanske jag borde göra så innan jag gör att för stora förändringar i min träning. Vi hann även med en del träning på morgonen och kvällen i anslutning till kursen. Tack Mona K för kommendering och trevlig och bra feedback på träningen!

I dagarna har jag även haft en lydnadskurs här hemma med en blandad grupp från Skåne till Norrland och Norge. Duktiga och motiverade kursare med jättetrevliga och utvecklingsbara hundar. Egentligen bara att träna vidare. Fick även höra lite om hur Norrmännen tänker och gör för sitt lydnadslandslag. Givetvis talades det även om det på kursen med finnarna. Och kanske ligger ländernas framgång i just detta att lagen träffas och tränar och får bra feedback på hur man bör träna för att vara förbered inför bla den bedömning som tillämpas internationellt (som i mitt tycke skiljer sig en hel del mot vanliga svenska tävlingar) Hursomhelst mycket intressant och inspirerande att höra hur de bägge länderna resonerar runt lydnaden.

Snart dags för SM- flashighet eller säkerhet- det är det som är frågan…..

bus

7 reaktioner på ”Kursvecka”

 1. Tycker inte ens du behöver fundera för han är redan flashig i sig själv, och utstrålar både pondus, power och självförtroende! Och med det i bagaget skulle jag definitivt satsa på att få i hop alla 10:or på ett säkert sätt! 😉 För jag tror nog att när man väl står där och det verkligen gäller så vill man bara en sak – HA POÄNG! OCH HÖGA SKA DOM VA`!! 🙂

 2. Jag brukar lyfta fram dig som ett exempel på en förare som definitivt har lyckats med både och! Men 100% säkerhet är nog svår att förena med flashighet (och något annat också för den delen). Jag röstar för att ni fortsätter med det du gör – fantastiskt fina detaljer som kan ligga ”på gränsen” men med klar majoritet av lyckanden och höga betyg, samt med hög arbetsglädje från början till slut. Man blir berörd när man ser dig prestera på tävlingsplanen med en hund – det är egentligen inte så många som lyckas med DET konststycket!

  Vi håller tummar och tassar inför SM och kommer njuta av att se er in action. Bara kör på 100% av allt ni är och kan!

 3. Hm, jag förordar flashig säkerhet, ni är på supergod väg – Ylle är ju bara en yngling!
  Lycka till på SM, alla tummar hålles för er båda i Vaxholm!
  //Åsa K

 4. Monica og Malte

  Kjør begge deler, balans, han er jo ung!!
  Malte vant klasse 1 med 289, trekk på helhet pga mycket roligt mellan øvelsene! slik jeg kjører for å opprettholde balansen i ringen. Så ble han kronvallarmester 2009!! 10 på stallande! Takk for strålende kurs! Lykke til på SM, håper vi sees i Bratislava!

  Monica, Extra og Malte

 5. Härligt med inspiration från nytt håll! Ska bli spännande att höra om eventuella reflektioner när intrycken lagt sig tillrätta. Lycka till med allt så länge!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.