Snart dags

Dagarna tickar på och det är snart dags att bege sig till Bratislava och lydnads VM. Vi beslöt efter lite velande att bila ner istället för att flyga. Vi samåker med Lena & Nils och påvägen möter vi upp Diana och Lillemor med respektive. Vi räknar med att vara nere onsdagkväll, torsdagen är det träning för lagen och tävlingar fredag, lördag och söndag.

Träningen har gått fint men det finns som vanligt en del detaljer att jobba med. Idag när vi tränade körde Lotta lite med Ylle. Det var jätteskoj- vi har bestämt att träna lite med varandras hundar för att kunna byta förare om något oförutsett inträffar någon gång. Jag vill absolut fortsätta med det för det ger en helt annan bild när man får se hunden från sidan. Ylle hade först lite svårt att anpassa sig till Lottas gång med jag var impad över att han ändå var så följsam och verkligen jobbade för att hamna rätt trots att han inte kände igen alla rörelser. Som det såg ut idag skulle det knappast vara problem att byta förare redan nu. Varje fall fick jag ett helt annat intryck av Ylles stil än när jag själv går med honom eller ser på film.

Utmaningen på VM blir att få hunden att hålla ihop efter en megalång resa, i en mest troligt mkt stökig miljö och efter 2.5 dagars väntan. Ylle är ju inte direkt typen man vilar iform, i alla fall om man vill undvika att gå in på planen med 25 kilo nitroglycerin. Jag vet att det kommer att bli svårt men ser det samtidigt som en riktig utmaning. Hur vi kan och bör lägga upp det kommer att ge sig mer när vi får se hur förutsättningarna är på plats. Och om inte annat kommer det att bli en riktigt bra lärdom ur tävlingspsykologiskt perspektiv.

Imorgon åker vi till Björnidet för lite mer inomhusträning. Sedan väntar en uppletande helg på kennel rapport Har sett några trevliga rapportschäfrar och det ska bli kul att se fler i action. Sedan bär det av till Bratislava…

Jättegrattis till Jim sonen Vallmyra Trim som fick ett SM resultat i sök 610 p och jättegrattis till Ex sonen Mitchens Ester som bärgade en 2;a placering i fårforcup(valltävling).

ylle-urklippt1

6 reaktioner på ”Snart dags”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.